Boc: Din 2 august, CEC va acorda credite pentru reabilitarea termica

Joi, 22 Iulie 2010, ora 13:20
1885 citiri
Boc: Din 2 august, CEC va acorda credite pentru reabilitarea termica

Premierul Emil Boc a declarat joi ca incepand cu 2 august CEC va acorda credite pentru reabilitarea termica a caror dobanda va fi subventionata de stat si ca spera ca si alte banci vor intra in acest program, informeaza NewsIn.

"Din 2 august, programul poate fi accesat de catre cetateni si pana in acest moment, avem confirmarea CEC-ului ca din 2 august oamenii vor putea merge la CEC si sa solicite garantie guvernamentala - adica iau bani cu garantia statului pentru a-si reabilita termic blocul si dobanda va fi platita de catre stat. M-am asigurat de asemenea ca in perioada urmatoare se incheie Conventia intre Fond si Ministerul Finantelor si exista si mecanismele tehnice pentru conventiile care se incheie intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si banci pentru finantarea dobanzii", a declarat premierul, la finalul intrevederii cu reprezentantii Fondului National de Garantare pentru IMM-uri.

Premierul si-a exprimat speranta ca si alte banci, in afara de CEC, sa intre in acest program.

"Pana in acest moment, avem un raspuns clar de la CEC. Spun asta pentru ca, cu cat este mai mica dobanda, cu atat mai multi cetateni vor fi sprijiniti in acest program, pentru a avea dobanda subventionata de catre stat. Noi am pus un plafon de 1,9+ EURIBOR in normele metodologice.

Cu alte cuvinte, bancile care vor veni in acest program vor putea sa-i sprijine pe cetateni cu creditarea pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte.

Sper ca din 2 august sa nu avem nici un fel de retineri pentru ca la CEC si la alte banci - sper ca pana atunci sa isi manifeste disponibilitatea - pentru ca romanii sa poata merge sa isi ia credite pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuit", a conchis primul-ministru.

Executivul va oferi o garantie de stat pentru credite pe o perioada de pana la 5 ani, contractate de asociatii de proprietari si proprietari de locuinte unifamiliare si a caror dobanda va fi subventionata in totalitate de stat, a decis miercuri Guvernul.

Premierul Boc a precizat dupa sedinta Executivului ca pentru acest program sunt puse la dispozitie 50 de milioane de euro pentru garantarea creditelor luate de proprietari sau asociatii de proprietari pentru reabilitarea termica a locuintelor, iar suma va putea fi suplimentata daca vor exista solicitari in acest sens.

#boc, #cec, #credite, #reabilitate, #termica , #stiri CEC