Camera de Comert si Industriei a municipiului Bucuresti se opune privatizarii CEC

Marti, 17 Octombrie 2006, ora 02:03
1001 citiri

Camera de Comert si Industriei a municipiului Bucuresti solicita Guvernului Romaniei sa nu privatizeze Casa de Economii si Consemnatiuni, informeaza un comunicat al CCIB.Reprezentantii CCIB considera ca aproximativ 90 la suta dintre bancile de pe piata romaneasca sunt actualmente cu capital strain.

Camera apreciaza ca patrunderea masiva a capitalului extern pe piata bancara a fost un fenomen benefic, care a adus cu sine o credibilitate sporita in tara si peste hotare, o imbunatatire a serviciilor bancare si o maturizare a pietei. Cu toate acestea, in actuala conjunctura, este necesara mentinerea pe piata a unei banci majore romanesti, cu capital autohton, se arata in comunicat.

Formula ar fi relansarea prin subscriptie publica a procesului de privatizare, nivelul valoric al actiunilor fiind acela la care s-a facut cea mai avantajoasa oferta de catre investitorii straini.

Subliniem faptul ca valoarea CEC rezida in potentialul sau, dat fiind ca poseda cel mai mare numar de filiale in mediul rural, ceea ce confera CEC o pozitie deosebit de avantajoasa, in special in conditiile in care fondurile pentru dezvoltarea rurala puse la dispozitie de UE sunt extrem de substantiale.

CCIB anticipeaza o dublare a cotei de piata a CEC, in urmatorii ani, fata de nivelul de 4,2 la suta atins in prezent. Totodata profitul brut pe primele opt luni ale anului in curs a fost de doua ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut.

Rompres

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 17 Octombrie 2006

1. Dragos Roua: Almost there: net-ul romanesc peste 6 luni?

Acum 4 luni incepusem sa scriu cate ceva despre cum va arata net-ul romanesc peste 6 luni. Intentia era sa revin fix peste 6 luni sa vedem ce s-a intamplat intre timp. Evolutiile din piata ma forteaza insa la un pitt stop la doua treimi din drum. Acesta ar fi un motiv. Al doilea ar fi ca peste inca doua luni este foarte posibil sa ma gasesc intr-o pozitie care sa nu-mi mai permita o analiza la fel de lucida, si nici timpul necesar pentru a o scrie. Au bon entendeur, salut!

2. VIZIONAR: Chrysler studiaza blogosfera

Mai exact, a prelungit intelegerea cu compania de cercetare Brandimensions. Acestia din urma sunt angajati pe inca 3 ani sa arhiveze tot ce apare despre producatorul de autovehicule din Detroit pe bloguri, site-uri ce formeaza retele sociale, forumuri si orice alte locuri de acest gen din internet.

3. Gadget Mania: Sosesc pe piata laptopurile fara hard-disk

Inca o data, industria electronica ne dovedeste ca se misca mult mai repede decat credeam. Acum mai putin de o luna admiram dispozitivele de stocare flash-based de la TDK si Samsung si ne gandeam ca probabil primele produse vor apare in cam un an. Ne-am inselat, ceea ce nu este foarte bine, dar este totusi o veste foarte buna in sine. Partea intr-adevar neplacuta este ca, deocamdata, device-urile sunt foarte scumpe. Dar, sa vedem despre ce este vorba.

4. Viitorul televiziunii este online

Chiar asa, pai daca e online e Internet si daca e pe televizor e televiziune normala? Nu vreau sa creez confuzie cumva ci doar sa va spun cum cred eu ca va evolua televiziune pe viitor. In primul rand cea mai mare problema a televiziunii, in lupta cu Internetul este lipsa comunicarii bidirectionale (exista incercari precum Italia unde utilizatorii pot vota prin intermediul telecomenzii in cadrul diverselor emisiuni care folosesc aceasta facilitate). Cum vad eu rezolvata aceasta problema,...