CEC a emis 65.000 de carduri

Luni, 31 Iulie 2006, ora 16:42
882 citiri

In numai doua luni de la lansarea bancii pe piata cardurilor, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a emis 6.500 carduri de credit si circa 58.500 de carduri de debit, a anuntat, atazi, fosta banca de economii. Cardurile CEC fac parte din sistemul 3D Secure, care asigura utilizatorilor un grad mai mare de securitate la plata cu cardul.Conducerea CEC estimeaza ca, pana la sfarsitul lunii august, va avea in functiune 200 de bancomate si circa 1.200 de puncte de vanzare (POS) in magazine si unitati ale bancii, atat la orase cat si la sate. Astfel, CEC va avea cea mai mare retea electronica de eliberare de numerar prin card din Romania.

Dupa primul semestru al anului, CEC a inregistrat un profit de 5,6 milioane euro, aproape cinci ori mai mare decat cel obtinut la sfarsitul lui 2005, 1,2 milioane euro, se arata intr-un comunicat. La jumatatea anului trecut, CEC avea o pierdere de 1,5 milioane euro. La sfarsitul primului trimestru din 2006, CEC anunta un capital social de aproape 42 milioane de euro si active de peste 1,71 miliarde de euro, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Banca de economii deserveste aproape 3,1 milioane de clienti prin intermediul a 1.400 de sucursale. Institutia financiara este axata pe segmentul de retail, ce vizeaza populatia si firmele mici si mijlocii, creditele acordate populatiei si firmelor ajungand la circa 728 milioane euro, la sfarsitul primului semestru al acestui an, volumul acestora fiind de circa 2,5 ori mai mare decat cel acordat in aceeasi perioada a lui 2005.

Oficialii bancii sustin ca institutia are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, atat din randul populatiei, cat si al firmelor, concomitent cu mentinerea clientelei actuale, pregatind in permanenta noi produse si servicii, in concordanta cu standardele practicate de celelalte banci din Romania.

CEC se afla, in continuare, intr-un proces de restructurare, activitatea bancii fiind reorganizata, atat la nivel central, cat si in teritoriu. In prezent, CEC se afla in ultima faza a procesului de privatizere, urmand ca cei doi competitori ramasi in cursa - National Bank of Greece si OTP Bank.

- sa depuna ofertele finale pentru preluarea pachetului majoritar de 69,9% din actiuni.

Bloombiz