CEC Bank reduce dobanda de baza la creditele in lei

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 14:48
1641 citiri
CEC Bank reduce dobanda de baza la creditele in lei

CEC Bank va reduce de luni dobanda de baza pentru creditele in lei cu 0,25 puncte procentuale, de la 11,5% la 11,25% pe an pentru populatie si cu 0,50 puncte procentuale pentru companii, respectiv de la 11,9% la 11,4% pe an, a anuntat, vineri, banca intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Astfel, clientii persoane fizice care au luat credite de consum in moneda nationala de la CEC Bank vor beneficia de reducerea dobanzii, dar si cei cu credite imobiliare de tipul credit punte sau imprumuturi pentru cumpararea de locuinte, construirea de locuinte, modernizare si reparare, consolidarea locuintelor sau cumpararea de terenuri.

Totodata, dobanda de baza pentru creditele in lei destinate refinantarii, precum si pentru creditul Super consum va fi redusa in mod similar.

De asemenea, incepand de luni, CEC Bank va reduce si dobanzile pe care le plateste la depozitele noi atrase de banca.

Soldul creditelor acordate de CEC Bank a ajuns la 9,1 miliarde lei (2,2 miliarde euro) la finalul trimestrului III, in crestere cu 11,2% fata de finalul lui 2008, in timp ce soldul depozitelor atrase de banca a sporit cu 16% in primele noua luni, pana la 13,1 miliarde lei, a anuntat banca.

Fata de nivelul inregistrat la jumatatea acestui an, de 8,87 miliarde lei, soldul creditelor CEC Bank a crescut cu circa 2,6%.

La finalul anului trecut, CEC Bank avea un volum de credite de 8,14 miliarde lei.

Cea mai mare crestere in portofoliul de imprumuturi al CEC Bank s-a inregistrat pe partea creditelor acordate IMM-urilor, care si-au majorat volumul cu aproape 34,5%, a mai anuntat banca.

Presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, a precizat la inceputul acestei saptamani ca, pe partea imprumuturilor pentru persoane juridice, avansul a fost cu circa 26%, iar pe segmentul pentru populatie, cresterea a fost cu circa 2%.

"Profitul net si alti indicatori de profitabilitate sunt in crestere fata de 30 iunie 2009 si depasesc prevederile din bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de banca", iar solvabilitatea CEC Bank ajunsese la 18,89% la jumatatea acestui an, mai arata comunicatul.

Conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), CEC Bank se situeaza pe locul 7 in clasamentul bancilor in functie de active, cu o cota de piata de 5,51%, sustine banca.

Pentru primul semestru din acest an, CEC Bank a raportat un profit brut de 19 milioane lei (4,5 milioane euro), cu 40,6% mai mic decat in intervalul similar din 2008, ca urmare a cresterii cu aproape 51% a provizioanelor.

 

#bank, #cec, #credite, #dobanda, #lei , #stiri CEC