CEC creste rapiditatea tranzactiilor

Marti, 02 Mai 2006, ora 13:33
1203 citiri

La sfarsitul lui aprilie, 650 de unitati CEC erau interconectate la sistemul informatic online.Acest lucru permite efectuarea unui volum dublu de operatiuni fata de anul trecut.

Pentru celelalte unitati, banca a dezvoltat o solutie offline, prin care se efectueaza transferul electronic si procesarea zilnica datelor.

"O noua aplicatie centralizata de credite va fi implementata in curand, orice locatie online avand posibilitatea accesari si operarii acesteia", precizeaza Razvan Prundeanu, director la Directia Generala de Servicii Informatice. La randul lor, instructiunile de plata se vor derula mai rapid. « In luna mai, viteza de prelucrare va fi crescuta, ordinele de plata de mica valoare - venite sau transmise - urmand a fi decontate de trei ori pe zi. Pentru platile de mare valoare si urgente tranzactiile se desfasoara si acum, in regimul impus de Transfond », adauga Prundeanu.

"Contam ca pana la finele acestui trimestru, ca noul sistem informatic sa fie complet operational in toate locatiile CEC (n.r. A- in numar de aproximativ 1.400)", declara Eugen Radulescu, presedintele bancii.

Potrivit strategiei aprobate de guvern, CEC va fi privatizata prin vanzarea unui pachet de actiuni de 69,9% din capitalul bancii. Vanzarea se va efectua in trei etape, similar procedurilor derulate in cazul BCR.

www.conso.ro

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei