CEC "deschide" Prima Casa 4 in maxim 4 saptamani

Joi, 19 Mai 2011, ora 13:53
2162 citiri
CEC "deschide" Prima Casa 4 in maxim 4 saptamani

Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, a declarat ca primele credite din cadrul programului Prima Casa 4 vor putea fi acordate in cel mult patru saptamani, dupa ce Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va trimite bancilor conventiile necesare pentru introducerea normelor si lansarea creditarii, conform NewsIn.

Prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar, Ghetea a spus ca in prezent sunt 5-6 banci care doresc sa participe la programul Prima Casa 4, printre care si CEC Bank.

"Daca saptamana aceasta sau cel tarziu saptamana viitoare primim de a Fondul National de Garantare a NGCIMM proiectul de conventie trebuie sa introducem prevederile acestui proiect in norme, iar bancile sa aprobe normele pe diverse paliere.

Personal, cred ca in 3-4 saptamani am putea vedea primele norme cu aviz favorabil de la Banca Nationala si sa incepem creditarea", a spus el.

In aprilie premierul Emil Boc a declarat ca bancile vor avea posibilitatea, in perioada imediat urmatoare, sa adere la noua forma a programului Prima Casa, normele metodologice de aplicare a noului sistem fiind aprobate de Guvern.

"Prin aprobarea normelor metodologice dam posibilitatea acordarii in continuare de garantii in valoare de 1,5 miliarde euro. Totodata, alti aproximativ 40.000 de beneficiari pot sa intre in cadrul programului", a spus atunci Boc.

El a asigurat din nou ca, prin continuarea programului, nivelul dobanzii si conditiile privind avansul pentru achizitionarea locuintei prin acest program raman neschimbate.

#cec, #prima casa 4, #credite prima casa, #apartamente prima casa, #program prima casa 4, #prima casa, #apartament, #credit, #credit cec , #stiri CEC