CEC inregistreaza 5,6 milioane de euro profit

Luni, 24 Iulie 2006, ora 14:37
1044 citiri

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut un profit de 5,6 milioane de euro in primul semestru al acestui an, de aproape cinci ori mai mare decat cel obtinut la sfarsitul lui 2005, cand a raportat un profit de 1,2 milioane de euro, informeaza un comunicat al bancii.Cresterea este cu atat mai mare cu cat, la jumatatea anului trecut, CEC avea o pierdere de 5,4 milioane de lei, adica 1,5 milioane de euro.

Creditele acordate populatiei si firmelor au ajuns la aproximativ 2,6 miliarde de lei (728 milioane euro), la sfarsitul primului semestru al acestui an, volumul acestora fiind de circa 2,5 ori mai mare decat cel acordat in aceeasi perioada a lui 2005. Sursele atrase pana la mijlocul anului sunt de aproape 5,3 miliarde de lei (1,48 miliarde euro), in crestere cu 19% fata de primul semestru al anului trecut.

CEC are in prezent o cota de piata de 5,9 la suta, un capital social de 149,7 milioane de lei noi (41,9 milioane euro), active totale de peste sase miliarde lei noi si o retea de peste 1.400 de unitati, atat la orase, cat si la sate.

Principalul obiectiv al bancii pentru acest an este cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, concomitent cu mentinerea clientelei actuale, pregatind in permanenta noi produse si servicii, in concordanta cu standardele practicate de celelalte banci din Romania.

CEC se afla, in continuare, intr-un proces de restructurare, urmand sa fie privatizata. Activitatea bancii a fost reorganizata, atat la nivel central, cat si in teritoriu, au anuntat oficialii bancii, care au mentionat ca a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.

Bloombiz