CEC, MADR, APDRP si FGCR, parteneriat pentru accesarea fondurilor UE

Joi, 08 Iulie 2010, ora 15:25
1639 citiri
CEC, MADR, APDRP si FGCR, parteneriat pentru accesarea fondurilor UE

CEC Bank a incheiat un parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru facilitarea accesului la finantare a beneficiarilor de fonduri europene, precizeaza Mediafax.

Protocol este destinat potentialilor beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si beneficiarilor semnatari ai contractelor de finantare cu APDRP, care nu-si pot asigura din surse proprii co-finantarea.

"Prin acest parteneriat se urmareste cresterea activitatii de creditare prin majorarea numarului firmelor beneficiare ale Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) care pot avea acces la credite de la CEC Bank", se arata intr-un comunicat al bancii.

Protocolul prevede utilizarea unui model standard de scrisoare de confort, care va fi eliberata de banca solicitantilor de credite, care au proiecte selectate si pentru care urmeaza sa fie incheiate contracte de finantare din fonduri europene.

Astfel, toti potentialii beneficiari care doresc cofinantarea proiectelor depuse in cadrul PNDR se pot adresa sucursalelor CEC Bank, in vederea emiterii scrisorilor de confort.

CEC Bank a finantat pana in prezent peste 2.250 de proiecte pentru obtinerea de fonduri europene, iar prin cofinantarile acordate de banca s-au absorbit pana in prezent granturi in valoare de peste 200 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri, #institutii, #parteneriat, #ue , #stiri CEC