CEC renunta la capitalizare si finanteaza proiecte UE

Vineri, 28 August 2009, ora 16:32
1715 citiri
CEC renunta la capitalizare si finanteaza proiecte UE

Banii care urmau sa fie alocati pentru capitalizarea CEC vor fi folositi pentru cresterea plafonului garantiilor de stat pentru cofinantarea proiectelor Uniunii Europene, de la 1,5 miliarde de euro, la 1,9 miliarde de euro, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al ANEIR, Mihai Ionescu.

"Am cerut sa se renunte la capitalizarea CEC, iar banii sa fie folositi pentru fondurile agricole si pentru IMM-uri, pentru a da garantii pentru proiectele cu finantare europeana, pornind de la realitatea ca CEC are destui bani la dispozitie", a spus Ionescu, precizand ca propunerea a fost acceptata in unanimitate.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

El a participat vineri la o intalnire cu ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea si reprezentantii patronatelor si sindicatelor, pentru a discuta pe tema rectificarii bugetare.

Pogea declara in urma cu doua saptamani ca garantiile de stat vor fi suplimentate in acest an cu 400 milioane euro, exclusiv pentru cofinantarea proiectelor Uniunii Europene, si cu 200 milioane de euro in 2010.

Conform datelor oficiale prezentate la inceputul lunii iulie, de la inceputul anului au fost aprobate 2.154 contracte finantate de UE, cu o valoare totala de 3,7 miliarde euro.

Statul si-a asumat in programul de masuri anticriza incluse in bugetul pe 2009 sa capitalizeze CEC cu 900 de milioane de lei, insa Comisia Europeana nu s-a pronuntat inca daca operatiune este considerata ajutor de stat.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#cec, #finantare, #imm, #pogea, #proiecte, #ue , #stiri CEC