Raportul Comisiei "CEC Bank", la final, dar confidential. Presedintele comisiei se contrazice in declaratii

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 16:32
1684 citiri
Raportul Comisiei "CEC Bank", la final, dar confidential. Presedintele comisiei se contrazice in declaratii
Cosmin Nicula, presedintele Comisiei

Raportul comisiei senatoriale de buget privind activitatea CEC Bank a fost depus, miercuri, la Biroul Permanent al Senatului, presedintele comisiei, Cosmin Nicula, facand declaratii contradictorii cu privire la confidentialitatea acestui document.

Presedintele Comisiei de buget-finante, senatorul PSD Cosmin Nicula, a declarat ca nu poate da detalii privind concluziile raportului de ancheta, acestea urmand a fi prezentate presei de catre Biroul Permanent al Senatului.

Comin Nicula a anuntat ca a depus raportul comisiei la Biroul Permanent al Senatului, la Secretariatul general, si ca urmeaza sa fie discutat de conducerea Senatului pe 30 decembrie.

"Nu pot sa va spun date cu caracter confidential, aceste date cu caracter confidential sunt depuse la caseta de informatii secrete a Senatului, iar membrii Biroului permanent care au ORNISS le pot studia acolo", a anuntat Cosmin Nicula.

Intrebat de ce comisia parlamentara a introdus aceste date cu caracter confidential in raport, Cosmin Nicula s-a contrazis: "Ce date cu caracter confidential am spus ca am introdus? Nu am spus asta".

Nicula a continuat, trimitandu-i pe jurnalisti sa citeasca Ordonanta 99/2006, articolul 111, unde scrie de ce raportul comisiei este "secret".

Ulterior, acesta a revenit: "Acest raport este si va fi facut public si nu contine acele date cu caracter secret. Sunt confidentiale, pai normal, iar daca sunt confidentiale ele nu fac parte din acel raport".

La insistentele presei privind motivele pentru care raportul nu poate fi facut public, Nicula a comentat: "Pentru ca dumneavoastra nu aveti ORNISS, domnule, si nu cred ca aveti acces la aceste date".

"Nu ati inteles", a continuat Cosmin Nicula, de data aceasta spunand ca nu exista informatii clasificate in acest raport.

Intrebat de ce conducerea Senatului are nevoie de certificat ORNISS pentru a studia raportul, presedintele comisiei a spus: "Pentru ca sa poata membrii Biroului Permanent sa le solicite de la Caseta de Informatii Secrete".

"Acest raport, din moment ce va fi pe ordinea de zi a Biroului Permanent, va fi dat publicitatii", a continuat Cosmin Nicula, apreciind ca este corect ca intai sa fie studiat de conducerea Senatului si apoi sa ajunga si la presa.

Despre concluziile raportului, Cosmin Nicula a spus ca raportul reflecta realitatea de astazi din cadrul CEC si propune concluzii pe care membrii comisiei le-au tras in urma dezbaterilor si a audierilor si care trebuie analizate de Biroul Permanent.

"Este un raport cat se poate de echilibrat care reflecta realitatea cu care banca astazi se confrunta", a mai spus presedintele comisiei, adaugand ca nu stie daca acest raport va fi votat si in plenul Senatului.

"Sunt cateva chestiuni care trebuie remediate la CEC si ele sunt prinse in raport", a mai spus Cosmin Nicula.

"Am facut cateva recomandari pe care Ministerul de Finante cu siguranta le va lua in considerare si sper ca prin aceste recomandari pe care le-am adus, CEC, ca institutie, sa fie o banca europeana si sa poata intra in competitie corecta cu celelalte banci", a mai declarat Nicula.

El a mai mentionat ca recomandarile comisiei de ancheta sunt "cat se poate de favorabile, atat Ministerului de Finante, cat si CEC".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisia CEC, #comisia credit Ioana Basescu, #activitatea CEC comisie , #stiri CEC