Ghetea: CEC si BERD semneaza un acord pentru finantarea afacerilor din mediul rural

Marti, 22 Mai 2007, ora 12:19
804 citiri

Firmele din mediul rural vor putea accesa credite in conditii extrem de avantajoase de la Case de Economii si Consemnatiuni (CEC), odata cu semnarea acordului cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), a declarat, luni seara, la The Money Channel, presedintele CEC, Radu Ghetea.

Potrivit lui Ghetea, acordul cu BERD va fi semnat joi. "Am discutat cu dansii ca la un momentdat trebuia sa aiba loc semnarea marti, dar, semnarea va avea loc joi", a declarat presedintele CEC pentru The Money Channel.

Ghetea a explicat ca acordul cu BERD presupune "semnarea unui contract, pentru asigurarea de catre CEC a unei linii de finantare pentru afacerile din mediul rural". Presedintele CEC a adaugat ca este vorba despre "o finantare foarte buna si foarte avantajoasa pentru cei care suint inregistrati in mediul rural ca persoane juridice". "Avantajele sunt deosebite pentru ei, iar daca performeaza corect, practic dobanda este negativa", a mai spus Ghetea.

Presedintele CEC a precizat ca linia de finantare pentru afacerile din mediul rural este de 10 milioane de euro, iar creditele vor putea fi solicitate incepand de joi, odata cu semnarea acordului intre CEC si BERD.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)