In prag de privatizare, CEC vrea sa implementeze smart cardurile

Vineri, 27 August 2004, ora 02:57
1170 citiri

CEC va continua eforturile pentru introducerea smart cardurilor, proiect pentru care va prospecta in perioada urmatoare piata pentru definitivarea unui caiet de sarcini.Dupa definitivarea caietului de sarcini se va organiza o licitatie internationala pentru infrastructura smart cardurilor, deoarece acestea nu sunt folosite inca in Romania, a precizat Jiru.

Referitor la initiativa de infiintare a unei case de economii pentru domeniul locativ, contractul derulat in acest sens cu LBS Bayerische Landesbausparkasse a fost suspendat pana la stabilirea unei strategii de privatizare.

De asemenea, proiectul infiintarii unei societati de leasing mai are de asteptat, in conditiile in care noua conducere a CEC revizuieste strategia de extindere a activitatii bancii.

CEC are in prezent active totale in valoare de peste 46.050 de miliarde de lei, raportand pentru prima jumatate a anului un profit brut de 569,1 miliarde de lei, cu 18% mai mult fata de profitul prevazut pentru intregul an 2004.

Facand comparatia cu primele sapte luni ale anului 2003, Jiru a declarat ca resursele atrase de CEC in 2004 au crescut cu peste 20%, depasind cifra de 39.200 de miliarde de lei, in timp ce creditele acordate au inregistrat o crestere de 51%, fiind evaluate la 7.000 de miliarde de lei.

CEC are un capital social de 1.497 de miliarde de lei, un numar de circa 9.000 de salariati si o retea teritoriala formata din 1.424 de unitati la nivel national.

De altfel, cel mai mare avantaj in privatizarea CEC il reprezinta chiar reteaua dezvoltata in mediul rural, a precizat noul presedinte al CEC.

CEC trebuie sa stabileasca pana in luna martie 2005 datele concrete ale procesului de privatizare care ar trebui sa se finalizeze pana la sfarsitul anului viitor.

Sursa: Banii Nostri