Pogea il sustine in continuare pe Radu Ghetea la conducerea CEC

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 16:31
1791 citiri
Pogea il sustine in continuare pe Radu Ghetea la conducerea CEC

Ministerul Finantelor Publice nu are in vedere modificari ale conducerii executive a CEC Bank, precizarea venind in urma declaratiilor de marti ale lui Mircea Ursache, coordonator in cadrul PSD pentru mediului de afaceri, pe acest subiect, potrivit unui comunicat al institutiei.

"Numirea conducerii CEC Bank este o decizie care apartine Ministerului Finantelor Publice, in calitatea sa de reprezentant al actionarului unic si nu avem in vedere modificari ale conducerii executive. Consider ca declaratii de acest gen, in actualul context economic si financiar, pot prejudicia imaginea si interesele institutiei", a declarat, in comunicat, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, Conform Mediafax.

Ursache a declarat marti ca AGA CEC Bank va avea loc pana la 30 aprilie, pentru a aproba bilanturile contabile pentru 2008 si schimbarea unor membri din Consiliul de Administratie care nu mai indeplinesc functii in Ministerul Finantelor.

El a mentionat ca Enache Jiru, presedintele Comisiei de Selectie a Administratorului Fondului Proprietatea, este o propunere "nimerita" pentru functia de presedinte al CEC Bank, intrucat a mai condus institutia si se bucura de sprijin total din partea sindicatelor.

Enache Jiru este sustinut de PSD. Presedintele actual al CEC este Radu Ghetea, care ocupa si functia de presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor.

Pogea a adaugat ca prin programul de stimulare economica promovat de Guvernul Romaniei, CEC Bank se implica activ in procesul de redresare economica a tarii, iar prioritatile bancii sunt finantarea IMM-urilor, a agriculturii, a Autoritatilor Administratiei Publice Locale si implicarea in procesul de accesare a fondurilor europene.

Conform statutului CEC Bank, capitalul social este detinut integral de statul roman, care isi exercita drepturile si isi asuma toate obligatiile aferente pozitiei de actionar unic, prin Ministerul Finantelor Publice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#capital, #cec, #conducere, #economica, #ghetea, #jiru, #pogea, #redresare, #stat , #stiri CEC