ProCredit Bank vrea sa dea credite taranilor direct din masina

Joi, 16 Martie 2006, ora 04:26
1024 citiri

Chiar daca nu ai la dispozitie o retea teritoriala marca CEC, exista si alte modalitati prin care sa-ti faci simtita prezenta in mediul ruralProCredit Bank inoveaza, pornind - cu catel si purcel - la bordul unor microbuze pentru a strabate tara in lung si in lat. Sunt vizate satele, consilierii bancii urmand sa intocmeasca dosare de credite pentru toti taranii care vor dori sa se imprumute de la ProCredit Bank. -

In cadrul conferintei de presa sustinuta de catre directoul general al bancii, Michael Kowalski, domnia sa a prezentat o noua metoda de promovare a produselor bancare: microbuzul. Banca a lansat pe data de 14 februarie, un program de promovare a produselor bancare destinat zonelor rurale. Initiativa este pusa in practica cu ajutorul agro-microbuzului rosu ProCredit Bank.

La bordul caravanei ProCredit se afla un consilier si 2-3 analisti credite. Obiectivele bolidului rosu sunt, evident, cele de informare a potentialului client. Ofiterii de credit strang dosarele de credit ale potentialilor clienti si le analizeaza, in unele cazuri.

Avantajele microbuzuluiA

- timpul de procesare al dosarului de credit este de maximum 3 zile;

- clientul ajunge la banca numai cand imprumutul este aprobat;

- dosarul este intocmit direct de ofiterul de credit.

Rezultatele obtinuteA

In cadrul acestui program de A"socializareA", 200-300 de persoane sunt informate despre produsele bancii si 7-8 credite sunt analizate zilnic. Acest mod eficient de a se face prezenti pe piata creditelor agricole (in special) este si unul inedit, pana in prezent bancile recurgand la metode mult mai conservatoare.

Gabriela Dinu

gabriela.dinu@ bankingnews.ro

Banking News - publicatie electronica specializata pe informatii financiar-bancare

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !