Radu Ghetea: CEC Bank a acordat IMM-urilor 6.300 de credite, in septembrie

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 20:44
1577 citiri
Radu Ghetea: CEC Bank a acordat IMM-urilor 6.300 de credite, in septembrie

CEC Bank a acordat, in luna septembrie, 6.300 de credite pentru intreprinderile mici si mijlocii, a declarat, luni, presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea. "In luna septembrie 2013, au fost acordate IMM-urilor 6.300 de credite.

Anul trecut, am crescut creditul pentru IMM-uri cu 34% fata de 2011, iar anul acesta dorim sa ne mentinem tot asa un ritm si este normal in conditiile in care creditul pentru IMM-uri in portofoliul CEC Bank este de 42%', a spus Ghetea la seminarul 'Politici economice coerente pentru sustinerea mediului de afaceri romanesc'.

Creditelor acordate administratiilor locale reprezinta 8% din portofoliul

Presedintele CEC Bank a precizat ca ponderea creditelor acordate administratiilor locale reprezinta 8% din portofoliul de credite acordate de banca, iar 35% din acesta reprezinta credit pentru populatie.

Potrivit acestuia, in urma cu sase ani, cand a fost implementat proiectul de transformare a CEC Bank intr-o banca comerciala, creditul pentru populatie reprezenta 80% din totalul portofoliului de credite.

"Pentru fondurile europene, 6,3 miliarde de lei reprezinta totalul granturilor intrate in tara prin intermediul finantarilor acordate de CEC Bank', a subliniat Ghetea.

Acesta a adaugat ca 13% din creditele acordate persoanelor juridice de catre CEC Bank sunt credite pentru accesarea de fonduri europene.

"Aceasta cifra, reprezentand soldul creditelor acordate pentru accesarea de fonduri europene din 2010 pana acum, a crescut de trei ori', a mai spus Ghetea.

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism a organizat, luni, seminarul 'Politici economice coerente pentru sustinerea mediului de afaceri romanesc', care a avut loc la sediul Bancii Nationale a Romaniei.

Seminarul a urmarit dezvoltarea mediului de afaceri romanesc prin identificarea si stabilirea masurilor privind relansarea sustenabila a creditarii pentru IMM-uri, precum si corelarea strategiilor entitatilor implicate in relansarea economica prin pregatirea accesarii fondurilor europene in perioada 2014 - 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#credite cec, #credit firme , #stiri CEC