Spatiile valorificate de CEC nu erau functionale

Marti, 05 Septembrie 2006, ora 11:09
1029 citiri

Casa de Economii si Consemnatiuni informeaza, intr-un comunicat de presa remis AMOS News, ca valorificarea unor spatii excedentare din teritoriu face parte dintr-un amplu proces de consolidare a retelei bancii. Potrivit reprezentantilor CEC, reteaua bancii cuprinde in prezent 1.391 de sucursale si agentii, iar strategia inainte de privatizare presupune fructificarea eficienta a retelei prin 'graduarea unitatilor mai mici, care au un potential de dezvoltare, concomitent cu desfiintarea unor unitati al caror amplasament nu permite, nici in prezent, nici in viitorul previzibil, obtinerea unor performante satisfacatoare'.

In acest an au fost deschise opt unitati noi, alte 25 fiind promovate de la rangul trei la doi, ceea ce presupune o oferta completa de produse si servicii pentru persoane fizice si o parte din produsele destinate persoanelor juridice. Pana in prezent au fost desfiintate 23 de unitati - 18 in mediul rural, iar 19 aflate in spatii inchiriate. CEC precizeaza ca o parte din agentiile desfiintate nu erau functionale.

Consiliul de Administratie a analizat si aprobat o strategie de valorificare eficienta a acestora, prin care au fost vandute in acest an 5 spatii, aflate anterior in proprietatea bancii, din care: un imobil nefolosit situat in imediata vecinatate a unei unitati functionale CEC, suprafata excedentara a unei cladiri in care functioneaza o unitate a bancii, precum si trei spatii in mediul rural.

Valoarea totala a vanzarilor de spatii a fost de 1,7 milioane lei, ceea ce reprezinta mai putin de 0,03% din totalul activelor bancii. De altfel, prin operatiunile de vanzare, banca a inregistrat un castig, atat ca urmare a diferentei dintre pretul de vanzare si valoarea contabila a spatiului, cat si prin transformarea unei imobilizari generatoare de cheltuieli, intr-un activ financiar aducator de venituri.

CEC este o banca fondata in anul 1864 si are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste 6 miliarde lei noi si o retea de 1.391 unitati, in mediul urban si rural. Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, concomitent cu mentinerea clientelei actuale, pregatind in permanenta noi produse si servicii in concordanta cu standardele practicate de celelalte banci din Romania.

CEC se afla in continuare intr-un amplu proces de restructurare, urmand sa fie privatizata. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.

Florin MARIN

Agentia Amos News