Vosganian vrea un CEC orientat catre mediul de business

Marti, 15 Mai 2007, ora 12:01
873 citiri

Strategia Casei de Economii si Consemnatiuni nu trebuie sa faca din CEC doar o banca de mici economii, ci ar trebui sa se orienteze catre mediul de afaceri, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, intr-un interviu acordat Rompres.

"Saptamana viitoare vom prezenta noua strategie a CEC care va avea in vedere imbunatatirea brandului CEC, care nu trebuie sa fie doar o banca de mici economii. Ea trebuie sa-si pastreze acest caracter, sa-si pastreze credibilitatea pe care o are in randul oamenilor, sa-si mareasca reteaua, dar si sa se si orienteze catre mediul de afaceri, sa fie o banca mai activa pe piata creditelor", a spus Varujan Vosganian.

La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul finantelor a demis Consiliul de Administratie al CEC in frunte cu presedintele acestuia, Eugen Radulescu, care a fost inlocuit cu presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea.

"Cred ca prezenta lui Ghetea ar putea sa duca la o intarire a CEC in sistemul bancar romanesc, dar si la o mai buna orientare a bancii catre mediul de afaceri", a adaugat Vosganian.

Acesta a exclus orice influenta a fostului ministru de finante, Sebastian Vladescu in decizia pe care a luat-o."Eu am colaborat bine cu Sebastian Vladescu inca de cand eram la Senat. Avem o relatie veche inca de cand eram colegi de scoala",a precizat Vosganian

Bloombiz
(Sursa: Rompres)