CES 2013: Cel mai mare targ high-tech din lume si-a deschis portile

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 10:51
2543 citiri
CES 2013: Cel mai mare targ high-tech din lume si-a deschis portile

Consumer Electronics Show (CES) 2013, cel mai mare targ high-tech din lume, isi deschide marti portile, pana in data de 11 ianuarie, dupa ce luni a fost o zi dedicata conferintelor.

Expozitia are loc in Las Vegas si este o oportunitate pentru producatorii hardware si software sa-si prezinte si sa-si promoveze cele mai noi produse.

CES 2013 se anunta a fi anul acesta expozitia televizoarelor, potrivit PC World. Producatorii propun rezolutii mult mai marei ecrane mult mai performante si dispozitive dotate cu o multitudine de functionalitati, de la conectarea directa la Internet, pana la conectarea cu alte dispozitive.

Sony va prezenta un prototip de televizor de tip OLED, cu rezolutie 4K (peste 4.000 de pixeli), care nu este inca disponibil pentru cumparare. Un alt numar de producatori si-au anuntat planurile pentru inceperea productiei de televizoare 4K.

CES 2013: Toshiba a lansat noile televizoare pentru anul acesta

Termenul de 4K se refera la rezolutia orizontala a ecranului. Practic, formatul ultra high-definition 4K are o rezolutie de minimum 3840 x 2160 de pixeli.

In cinematografia digitala, formatul 4K inseamna o rezolutie de 4096 x 2160 de pixeli.

Cu toate ca reprezentantii Sony nu au anuntat preturile pentru noua serie Bravia XBR, au spus ca noile televizoare HDTV vor fi disponibile in versiuni de 65 si 55 de inci. Modelele vor costa, proababil, mai putin decat modelul Bravia XBR disponibil in prezent, cu diagonala de 84 de inci, care are un pret de 25.000 de dolari.

Si Panasonic si-a facut publice planurile de a lansa 32 de modele de televizoare in 2013. Unele dintre modele vor include si un dispozitiv de tip touch pen si posibilitatea ca utilizatorul sa poata face transferuri de fotografii catre si spre dispozitive mobile, precum smartphone-uri sau tablete.

CES 2013: Lenovo a lansat o tableta uriasa, cu ecran de 27 inci

Samsung a anuntat, la randul sau, detalii despre noile modele de televizoare. Printre ele se afla si unul cu diagonala de 55 de inci, de tip OLED, care include o serie de functionalitati, precum Multiview, care va permite utilizatorilor sa vada lucruri diferite pe acelasiecran. Samsung a introdus, de asemenea, un frigider ecu ecran LCD, cu acces la aplicatia Evernote, dar si la alte aplicatii, precum Google Calendar.

Anul acesta este prima editie, din 1995, fara prezenta Microsoft in cadrul CES.

CES 2013: Cu ce surprize vor veni producatorii de tablete

Producatorul Qualcomm este pentru prima data mai vizibil la CES decat gigantul Intel, potrivit Financial Times, iar directorul general al companiei, Paul Jacobs, a tinut principala prezentare a expozitiei, rezervata in mod traditional Microsoft.

Ce ultrabook-uri prezinta Samsung la CES 2013

#CES 2013, #televizoare CES 2013, #noutati CES 2013 , #stiri CES