141.000 de bugetari, someri de la inceputul lui 2009

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 15:59
1495 citiri
141.000 de bugetari, someri de la inceputul lui 2009

Aproape 141.000 de someri proveniti din sectorul bugetar erau inregistrati la 31 martie in registrele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), care si-au pierdut locul de munca relativ recent, a declarat miercuri presedintele Agentiei, Silviu Bian, citat de NewsIn.

"Foarte multi someri provin din randul companiilor de stat, sunt fosti angajati CFR, disponibilizati de la CET-urile care s-au inchis in toata tara si nu din randul bugetarilor-functionari publici, cum tot apare in presa", a spus Bian.

Presedintele ANOFM a precizat, pentru NewsIn, ca nu poate spune de cati ani sunt inregistrati cei 141.000 de someri, insa crede ca este vorba de someri care si-au pierdut locul de munca de cel mult un an.

"In conditiile in care marea majoritate a persoanelor disponibilizate ies din evidentele agentiilor pentru ocupare mai devreme de 12 luni, cand expira ajutorul de somaj, logic ar fi sa spun ca acesti oameni si-au pierdut locul de munca in ultimul an.

Trebuie insa inteles ca acesti someri sunt atat indemnizati, cat si neindemnizati", a afirmat Silviu Bian.

In aceste conditii, numarul somerilor proveniti din sectorul bugetar este de cinci ori mai mic decat cel al angajatilor ramasi fara loc de munca in mediul privat, datele ANOFM indicand 765.285 de someri la sfarsitul lunii martie, nivel maxim al ultimilor 7 ani. Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 462.289 sunt indemnizati. 

#angajati, #anofm, #bugetari , #stiri CET