Cele mai frumose datini de sarbatori din tara, reunite la Muzeul Satului

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 11:30
1888 citiri
Cele mai frumose datini de sarbatori din tara, reunite la Muzeul Satului

Festivalul de datini si obiceiuri de Craciun si Anul Nou "Florile Dalbe", care va reuni cete din diferite zone ale tarii, cu obiceiurile specifice - Capra, Ursul, Mosii si Babele, Caiutii, Jienii, Mosoaiele, Plugusorul, Sorcova, Colindele, se va desfasura, in perioada 14-15 decembrie, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".

Biroul Relatii Publice, Programe Culturale al muzeului informeaza, joi, ca deschiderea evenimentului va avea loc sambata, cand oaspetii vor fi intampinati de colindatorii Ansamblului tara Vrancei din Focsani, si de solistii Loredana Streche, Alin Suceveanu si Florin Parlan, cu un buchet de cantece populare si colinde traditionale.

"Ulitele vor rasuna de colinde si uraturi, zurgalai si jocuri cu masti, iar de pe mesele impodobite, va imbie vin si cozonaci, covrigi si colaci, nuci si mere, produse gastronomice traditionale romanesti de sezon, inclusiv produse bio", mentioneaza sursa citata.

Duminica, incepand cu ora 11.00, cetele de mascati se vor aduna intr-o parada aobiceiurilor de Anul Nou, dupa care vor colinda pe la stresinile caselor din muzeu, ca odinioara, fiind intampinate de gazde cu mere, nuci si colaci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datini de Craciun, #obiceiuri de sarbatori, #targ Muzeul Satului , #stiri CET