CET Iasi, privatizata pana in iarna

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 15:51
1985 citiri
CET Iasi, privatizata pana in iarna

CET Iasi ar putea fi privatizata pana la sfarsitul anului, unitatea confruntandu-se cu o situatie financiara dificila, conform NewsIn.

"Vom trece la organizarea de licitatie. Cautam parteneri privati care sa-nteleaga bine serviciul si sa nu urmareasca neaparat profitul. Cu primaria va fi o relatia de asociere", a spus Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita.

Acesta a adaugat ca licitatia va fi organizata, cel mai probabil, pentru concesionarea intregului serviciu, subliniind ca pana la iarna unitatea ar putea fi administrata de un operator privat.

"Trebuie sa luam solutii imediate pentru ca Guvernul nu ne mai da subventii", a adaugat primarul.

Primarul Nichita s-a intalnit in urma cu o saptamana cu o delegatie a firmei franceze Dalkia, condusa de directorul general pe Europa Centrala, Jean-Michel Mazalerat.

Compania franceza a investit deja in cateva centrale din Romania, in orase precum Alba Iulia, Tulcea sau Brazi.

Miercuri, Nichita a primit o delegatie a consortiului format din companiile BKB Busan si KPS-Kepco, din Coreea de Sud, la municipalitatea ieseana urmand sa ajunga si reprezentanti ai unor firme din Finlanda si Rusia care sunt de asemenea interesate de un parteneriat cu CET Iasi.

La inceputul lunii martie, prefectul Dragomir Tomaseschi i-a cerut primarului Iasiului sa urgenteze procedurile pentru adoptarea unei solutii tehnice pentru redresarea unitatii. 

In ultimii ani, mai multe companii au dorit sa investeasca in centrala. In martie, potrivit prefectului, CET inregistra datorii de peste 170 milioane lei catre stat si diversi furnizori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cet, #cet iasi, #privatizare cet, #privatizare companie stat , #stiri CET