GDF SUEZ: Nu reluam furnizarea gazelor catre CET-urile care au datorii

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 15:44
2398 citiri
GDF SUEZ: Nu reluam furnizarea gazelor catre CET-urile care au datorii

GDF SUEZ Energy Romania spune ca daca CET-urile nu isi platesc datoria de 200 milioane lei, atunci compania nu va relua in aceasta iarna furnizarea de gaze naturale clientilor rau platnici, informeaza NewsIn.

"CET-urile sunt cei mai mari datornici ai nostri. In prezent, suntem in negocieri cu acestia, cu CET Brasov, CET Targoviste, CET Caracal, CET Focsani. Daca ei nu cad de acord sa ne plateasca datoria totala de circa 200 milioane lei, esalonat si cu bilete la ordin garantate de Consiliile Locale, noi nu vom relua livrarea de gaze in aceasta iarna", a declarat joi pentru NewsIn directorul Directiei Tranzactii Corporative de Energie, Cristian Dandu.

Acesta a adaugat faptul ca GDF SUEZ Energy Romania risca sa isi dubleze pana in primavara aceste creante de la CET-uri, daca datoriile nu sunt achitate.

"Guvernul a promis ca le da un ajutor de 160 milioane lei. Iar noi asteptam sa ne plateasca aproape 80 milioane lei din acesti bani. Doar cu CET Brasov am ajuns la o intelegere si, pentru ei, furnizarea gazelor a fost reluata", a adaugat Cristian Dandu.

In ceea ce priveste rezultatele financiare din acest an, reprezentantul GDF SUEZ Energy Romania spune ca nu poate face inca o estimare, pentru ca rezultatele tin de reglementarile pe care Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) le pune in practica.

"Este foarte greu in continuare, mai ales ca partea de furnizare gaze pe piata reglementata reprezinta doua treimi din vanzarile noastre de gaze", a precizat reprezentantul GDF SUEZ Energy Romania.

La sfarsitul anului 2008, GDF SUEZ Energy Romania acumulase creante comerciale totale in valoare de 737,75 milioane lei. GDF SUEZ Energy Romania are in prezent circa 6.100 angajati.

GDF SUEZ Energy Romania a avut anul trecut un profit net de 128.582.229 lei, in scadere cu aproape 30% fata de profitul net inregistrat in 2007, de 182.346.527 lei.

Grupul GDF SUEZ este prezent in domeniul energiei prin intermediul filialelor GDF Suez Energy Romania, furnizor de gaze naturale si de servicii, Distrigaz Sud Retele, primul distribuitor de gaze naturale din Romania, si a doi operatori ai pietei de inmagazinare, Amgaz si Depomures.

GDF SUEZ activeaza, de asemenea, in sectorul serviciilor energetice, prin Trapec si Axima, si in cel al activit?tilor de mediu.

Totodata, GDF SUEZ participa in proiectul Cernavoda si al centralei termice de la Borzesti. Distrigaz Sud a fost achizitionata la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GDF).

Compania GDF SUEZ Energy Romania se afla in prezent in portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, dupa fuziunea din iulie 2008 a celor doua grupuri. GDF Suez detine 51% din GDF SUEZ Energy Romania.

GDF SUEZ Energy Romania detine participatii in cadrul urmatoarelor societati: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz, S.C. Distrigaz Sud Retele SRL.

 

#cet, # datorii, # profit, # furnizare, # gaze , #stiri CET