Incalzirea prin pardoseala, factura cu 25% mai mica

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 10:10
2970 citiri
Incalzirea prin pardoseala, factura cu 25% mai mica

Anul trecut, proprietarii locuintelor noi in care a fost instalat un sistem de incalzire prin pardoseala au platit pentru incalzire sume cu pana la un sfert mai mici decat cele din 2008. 

Potrivit unui studiu al Amass Integral Solutions, pentru o garsoniera de 38 de metri patrati utili, factura pe cele trei luni de iarna in care s-a folosit incalzirea in pardoseala a fost de aproximativ 550 de lei. Asta in timp ce la acela?i tip de garsoniera, dar racordata la reteaua de termoficare factura, pe aceeasi perioada, a fost de aproximativ 720 de lei.

La un apartament de doua camere, cu suprafata utila de 56 de metri patrati, incalzirea in perioada octombrie-decembrie 2009, a costat circa 700 de lei fata de 1.000 lei la cel care a folosit agentul termic furnizat de CET-uri, in timp ce la trei camere factura a fost de 1.000 de lei, fata de 1.250 de lei.

Pentru o vila cu un singur etaj, dar cu mansarda, a carei suprafata utila este de 173 de metri patrati, calculul efectuat de profesorul Nicolae Vasile, specialist la Institudul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica (ICPE), releva ca incalzirea prin pardoseala a costat, pe o perioada de sapte luni, 4.600 de lei, in timp ce pretul platit pentru incalzirea produsa de o centrala pe gaz a fost de 5.600 de lei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#factura, #incalzire, #locuinte, #pardoseala , #stiri CET