Privatizarea CET Giurgiu este blocata de o datorie de 25 de milioane de euro

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 16:30
2538 citiri
Privatizarea CET Giurgiu este blocata de o datorie de 25 de milioane de euro

Datoriile Uzinei Termoelectrica Giurgiu catre stat, in valoare de 25 de milioane de euro, ingreuneaza privatizareal societatii de termoficare, firma cu care sunt purtate negocieri neavand fonduri si pentru plata datoriilor respective, a declarat vineri, presedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

"Datoria CET-ului catre stat, de 25 de milioane de euro, ne impiedica sa gasim solutii pentru semnarea contractului privind privatizarea Uzinei. Firma cu care negociem a oferit 5 milioane de euro pentru intreg pachetul de actiuni, platibile in trei rate. Nu pretul ne preocupa, ci ca macar 10 ani de acum incolo sa nu punem in pericol incalzirea orasului", a spus presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, transmite corespondentul NewsIn.

Dumitru Beianu a explicat ca daca CET Giurgiu va fi vandut fara ca situatia datoriilor istorice catre stat sa nu fie solutionata, exista riscul ca Uzina Termoelectrica sa fie pusa sub sechestru in orice moment.

"Incercam sa gasim solutii pentru a nu ramane la mila statului(…). Din cele 26 de societati de profil (CET-uri, n.r.), cuprinse intr-un proiect pentru stergerea datoriilor istorice catre stat, CET Giurgiu este pe locul al III-lea, avand practic cea mai mare datorie(…) Daca nu vom semna acest contract de privatizare, vom ramane 100% dependenti de Guvernul Romaniei".

Mentionand ca firma care doreste sa cumpere CET Giurgiu " spera la o renegociere a datoriilor, la o reesalonare", Dumitru Beianu a facut un apel catre toti reprezentanti puterii in teritoriu sa faca demersuri la Guvern in acest sens.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Giurgiu, firma cu care se poarta negocieri pentru privatizarea CET Giurgiu este Global International SA, cu capital romano-rus.

Pe de alta parte, Dumitru Beianu a declarat ca 100 de angajati ai CET vor fi disponibilizati in luna aprilie.

Recent, directorul general al Uzinei, Sorin Cepraga, declara corespondentului NewsIn ca masura reducerii de personal a fost luata pe fondul restrangerii activitatii.

"Da, este adevarat, vor fi disponibilizate circa 100 de persoane. Motivul este restrangerea activitatii, nu se mai functioneaza cu grupul energetic, ci cu cazanele", spunea Sorin Cepraga.

Uzina Termoelectrica are in prezent aproximativ 300 de angajati.

 

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#privatizare, # cet, # datorii, # disponibilizari , #stiri CET