Romania participa involuntar la incalzirea globala

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 13:26
1370 citiri
Romania participa involuntar la incalzirea globala

Romania participa in mod involuntar la incalzirea globala din cauza pierderilor de aproape 500 milioane de euro inregistrate pe lantul de aprovizionare a populatie cu energie termica, astfel ca preluarea de catre Ministerul Economiei a CET-urilor de la autoritatle locale este o prioritate, precizeaza Mediafax.

Romania participa in mod involuntar la incalzirea globala din cauza pierderilor de aproape 500 milioane de euro inregistrate pe lantul de aprovizionare a populatie cu energie termica, astfel ca preluarea de catre Ministerul Economiei a CET-urilor de la autoritatle locale este o prioritate.

"Pe intregul lant de la productie pana la incalzirea cetatenilor, din evaluarile noastre, sunt aproape 500 milioane de euro care se pierd. Din punctul meu de vedere este una dintre prioritati (preluarea centralelor electrotermice de la autoritatile locale - n.,r.), pentru ca, pe langa emisiile de CO2, exista si o mare risipa de resurse financiare din acest punct de vedere", a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, dupa sedinta de Guvern.

Guvernul a decis in 2002 sa transfere o serie de centrale electrotermice (CET) de la Ministerul Economiei catre autoritati locale.

Multe dintre CET-uri au dificultati de finantare si sunt ineficiente din cauza vechimii instalatiilor, iar primariile care le adminsitreaza nu dispun de fonduri pentru modernizare.

#aprovizionare energie termica incalzire globala , #stiri CET