Sefia bancii centrale a Poloniei, preluata temporar de viceguvernatorul Piotr Wiesiolek

Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 12:57
1647 citiri
Sefia bancii centrale a Poloniei, preluata temporar de viceguvernatorul Piotr Wiesiolek

 Viceguvernatorul bancii centrale a Poloniei Piotr Wiesiolek va prelua temporar functia de bancher central si sarcinile pe care le avea guvernatorul Slawomir Skrzypek, decedat in urma accidentului aviatic din Rusia, alaturi de presedintele statului polonez, potrivit Bloomberg.

Purtatorul de cuvant al bancii centrale, Maciej Antes, a confirmat in cadrul unui interviu telefonic acordat Bloomberg ca guvernatorul Slawomir Skrzypek se afla la bordul aeronavei care s-a prabusit sambata dimineata in Rusia.

Presedintele polonez Lech Kaczynski si alte 131 de persoane, printre care si guvernatorul bancii centrale poloneze, au murit sambata in urma prabusirii avionului in care se aflau, in vestul Rusiei.

"Sambata, avionul presedintelui, un Tu-154, s-a prabusit la aterizare langa orasul Pesorsk, regiunea Smolensk, in conditii de ceata deasa", a declarat Vladimir Markin, purtator de cuvant al comisiei de investigatii a Procurorului general rus, relateaza RIA Novosti.

"La bord se aflau 132 de persoane, inclusiv presedintele si sotia sa", a precizat el. Oficialitatile ruse spun ca este un aerodrom de clasa I, deci cu conditii de siguranta maxima, si ultimele ipoteze ar fi ca a fost o greseala a echipajului, pe fondul unei ceti foarte puternice, potrivit corespondentului RRA in Rusia.

Conform informatiilor provizorii din partea organelor ruse de ancheta care se afla la fata locului, se pare ca a fost o eroare de pilotaj in momentul in care avionul executa o manevra de aterizare, in conditii de ceata foarte puternic - ceata, de altfel, se poate si vedea pe imagine -, ar fi atins cu aripa varfurilor copacilor si s-a aprins, a avut loc un incendiu, incendiul se pare ca a fost stins si s-a prabusit de la o anumita inaltime de la o distanta intre 500 m si 1 km de pista de aterizare. 

#banca centrala, #polonia, #accident aviatic , #stiri CET