CEZ Distributie estimeaza o reducere usoara a livrarilor de energie in acest an

Marti, 14 Iulie 2009, ora 15:06
1308 citiri
CEZ Distributie estimeaza o reducere usoara a livrarilor de energie in acest an

CEZDistributie, din grupul ceh CEZ, se asteapta ca in acest an sa livreze mai putina energie decat anul trecut si cauta solutii pentru eficientizarea activitatilor, cu scopul de a-si imbunatati performantele financiare si tehnice si de a reduce pierderile din retele.

Compania a distribuit anul trecut electricitate in valoare de 755 milioane de lei, iar pentru acest an estimeaza un nivel usor redus, dar peste 700 milioane de lei, precizeaza Mediafax.

"Vrem sa introducem criterii de performanta bazate pe standardul elaborat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei in raport cu clientii si criterii pentru salariati, adica sa construim, impreuna cu sindicatele, un sistem motivational", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Doina Vornicu.

Potrivit sursei citate, compania va derula in urmatorii cinci ani investitii pentru a reduce pierderile din retele, pierderi care reprezinta 10% din totalul distribuit, pana la nivelul european de 7,5%.

"Orice investitie pe care o vom face va include si un capitol referitor la reducerea pierderilor din retele", a adaugat Vornicu.

Totodata, strategia pe termen lung a companiei vizeaza ca orasele mari din judetele din Oltenia, inclusiv Craiova, sa fie dotate cu retele subterane de distributie a energiei, care sa le inlocuiasca pe cele aeriene. "

In strategie ne-am propus sa utilizam doar retele subterane in marile orase, dar mai putin in zona rurala. In judetele Gorj si Valcea tot ce se proiecteaza este retea subterana.

Dorim sa extindem acest lucru in toata Oltenia", a mai spus Vornicu. CEZ Distributie avea in primul semestru al anului 2.026 de salariati, cu 23% mai putini fata de 2.629 de salariati in perioada similara din 2008.

Angajatii companiei au primit in acest an o crestere salariala de 110 lei in salariul de baza, care reprezinta o majorarea reala medie bruta de 150 lei, precum si o prima de 600 de lei de Ziua Energeticiainului.

Compania a consemnat anul trecut un profit net de 245,9 milioane de lei, mai mare cu 65,7% fata de castigul de 148,3 milioane de lei din 2007, potrivit datelor CEZ Distributie. Grupul ceh CEZ a intrat pe piata energetica locala in 2005, cind a cumparat de la stat filiala de distributie si furnizare a energiei Electrica Oltenia, care deserveste clienti din sapte judete din Oltenia.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie, #investiti, #livrari, #reducere , #stiri CEZ Distributie