CFR a inchiriat 3 linii de cale ferata Transferoviar Grup

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 16:06
2563 citiri
CFR a inchiriat 3 linii de cale ferata Transferoviar Grup

CFR SA a atribuit joi operatorului Transferoviar Grup din Cluj Napoca un contract de inchiriere de cale ferata apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile aferent sucursalei din Bucuresti pentru trei sectii de circulatie, a anuntat administratorul infrastructurii feroviare.

Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii publice derulate la Bursa Romana de Marfuri, a anuntat vineri CFR SA, fara sa precizeze valoarea acestuia.

Astfel, Transferoviar Grup si-a adjudecat sectiile Bucuresti Sud Calatori -Titan Sud, Bucuresti Sud Calatori - Oltenita si Caciulati - Snagov Plaje.

Durata de valabilitate a contractului este de patru ani, iar criteriul de atribuire a fost pretul cel mai mare si preluarea sectiei in cel mai scrut timp de la adjudecare.

Transferoviar Grup va prelua si personalul CFR aferent

Operatorul feroviar este obligat sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii.

Transferoviar Grup a fost infiintat in 2003 de omul de afaceri Calin Mitica. Activitatea principala este transportul de marfa si manevrele feroviare, iar cea secundara reparatii de vagoane de marfa si calatori si locomotive.

Grupul a intrat anul trecut pe piata transportului feroviar de calatori, pe doua rute din judetele Buzau si Bihor.

In luna iunie, CFR SA a interzis accesul pe sine firmei Transferoviar Grup, dar si operatorilor Servtrans Invest, Regiotrans si Grup Transport Feroviar din cauza debitelor restante la plata taxei de utilizare a infrastructurii (TUI). Dupa ce acestea si-au achitat datoriile, o saptamana mai tarziu, CFR a ridicat interdictia.

Inchirierea unor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile.

CFR a decis sa inchirieze circa 1.000 km de cale ferata inca din iunie

In luna noiembrie, CFR SA a atribuit trei contracte de inchiriere de cale ferata apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile aferent sucursalelor Timisoara, Cluj si Galati operatorilor RC-CF Trans, Via Terra Spedition si Grup Feroviar Roman (GFR), parte a grupului Grampet.

Guvernul a decis in iunie inchirierea a circa 1.000 kilometri de linii de cale ferata si inchiderea altor aproximativ 1.000 de kilometri tronsoane feroviare, estimand ca operatiunea va genera economii de 109 milioane lei la bugetele companiilor CFR, masura convenita cu Fondul Monetar International.

Executivul s-a angajat in urma negocierilor cu Fondul Monetar International sa inchida 20% din liniile de cale ferata aflate in administrarea CFR SA, reprezentand aproximativ 4.000 de kilometri, daca nu gaseste un investitor care sa realizeze intretinerea acestora si care va fi selectionat in urma unor licitatii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cfr, #inchiriere CFR, #Transferoviar Group, #linii ferate inchiriate , #Investitii