Investitii: CFR foloseste 259 milioane de lei pentru 19 statii

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 16:36
2265 citiri
Investitii: CFR foloseste 259 milioane de lei pentru 19 statii

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR"- SA si Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" au semnat doua contracte de finantare pentru lucrari de modernizare a instalatiilor de centralizare electromecanica in 19 statii de cale ferata, in valoare de 258,68 mil. lei.

Modernizarea se va face pe sectiile CF Siculeni-Adjud si Ilia-Lugoj, valoarea totala fiind de 258,68 milioane lei, cu TVA, se arata intr-un comunicat transmis vineri de CFR.

Valoarea contractelelor de finantare pentru lucrari de modernizare a instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia CF Siculeni-Adjud este de 175,46 milioane lei, cu TVA, respectiv 83,22 milioane lei, cu TVA, pentru lucrari de modernizare a instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia CF Ilia-Lugoj.

Potrivit CFR, durata totala de valabilitate a celor doua proiecte, in cadrul perioadei de eligibilitate POS-T, este pana la 31 decembrie 2015.

Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (71,12%), prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, si de Guvernul Romaniei (28,88%) cu fonduri de la bugetul de stat.

De asemenea, CFR va plati peste 77 milioane lei si pentru modernizarea statiilor Botosani, Vaslui, Piatra Neamt si Braila, contractele fiind atribuite in 12 decembrie 2012, potrivit Business24.ro.

Aceste proiecte au fost depuse in cadrul Axei Prioritare 3 "Modernizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii protetiei mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor", DMI 3.2 "Imbunatatirea sigurantei traficului pe toate modurile de transport".

Strategia CNCF "CFR" SA privind instalatiile de siguranta a circulatiei prevede modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica (CEM) folosind echipamente de generatie recenta, care sa raspunda normelor de siguranta, de exploatare si de reducere a cheltuielilor de intretinere.

Obiectivele implementarii celor doua proiecte sunt: deplasarea eficienta si in conditii de siguranta a persoanelor si a bunurilor, precum si reducerea costurilor si, implicit, cresterea eficientei activitatii de operare si intretinere a retelei de cale ferata la nivel national.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#CFR modernizare, #investitii cfr, #CFR modernizare statii tren , #Investitii