Investitii CFR: Instalatii si lucrari de constructie in valoare de 334 milioane euro

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 13:39
3120 citiri
Investitii CFR: Instalatii si lucrari de constructie in valoare de 334 milioane euro

CFR va plati peste 334 milioane euro pentru lucrari de constructii si instalatii, pe tronsoanele Atel-Micasasa si Micasasa-Coslariu, ambele loturi de lucrari situate pe tronsonul Coslariu-Sighisoara, lucrarile vor fi realizate de Impresa Pizzarotti si, respectiv, Aktor - Arcada.

"Compania Nationala de Cai FerateCFR atribuit doua contracte in valoare totala de 1.434.379.306 lei, (aproximativ 334 milioane euro) fara TVA, pentru Executie lucrari de constructii si instalatii (exclusiv ERTMS, GSM-R, centralizarea electronica), pe tronsoanele Atel - Micasasa (lotul I) si Micasasa - Coslariu (lotul II), ambele loturi de lucrari situate pe tronsonul Coslariu - Sighisoara, parte integranta a Coridorului IV Pan European", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de CFR.

Lucrarile de pe trosonul Atel - Micasasa (lotul I) vor fi realizate de consortiului Impresa Pizzarotti & C. S.p.a pentru 712,5 milioane lei (circa 166 milioane euro) fara TVA, cu termen de executie a lucrarilor este de trei ani si doi ani perioada de garantie.

Pentru trosonul Micasasa - Coslariu (lotul II) contractul a fost atribuit asocierii Aktor - Arcada. Propunerea financiara desemnata castigatoare, in urma licitatiei deschise, este de 721,8 milioane lei (aproximativ 168 milioane euro), fara TVA. Termenul cu termen de executie a lucrarilor este de trei ani si doi ani perioada de garantie.

Proiectele cuprind lucrari de reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare pe o lungime totala de 66,2 km, din care 29,6 km - Atel - Micasasa (lotul I), respectiv 36,6 km - Micasasa - Coslariu (lotul II).

Lucrarile vor asigura viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si de 120 km/h pentru cele de marfa, si includ urmatoarele domenii de specialitate:

Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (85%), prin Fondul de Coeziune, si de Guvernul Romaniei (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat.

Reabilitarea/modernizarea sectiunii de cale ferata Coslariu - Sighisoara (89.5 Km), parte integranta a Coridorului IV Pan European, va contribui in mod direct la realizarea obiectivului strategic de crestere a cotei actuale de piata a transportului feroviar de calatori si marfa, prin sporirea gradului de siguranta si de confort, dar si prin reducerea timpului de calatorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#investitii cfr, #proiecte CFR, #lucrari noi CFR, #renovari CFR , #Investitii