Activele GFR Marfa, puse sub sechestru de procurorii din Iasi

Luni, 26 August 2013, ora 11:49
2686 citiri
Activele GFR Marfa, puse sub sechestru de procurorii din Iasi

Activele companiei GFR Marfa, controlata de omul de afaceri Gruia Stoica, cel care a castigat licitatia pentru privatizarea CFR Marfa, au fost puse sub sechestru de procurorii din Iasi, intr-un dosar care dateaza din 2005, cu un prejudiciu estimat la 30 de milioane de euro.

Gruia Stoica, Vasile Raducan (tatal lui Gruia Stoica) si Vasile Didila (fratele afaceristului) sunt vizati de ancheta DIICOT Iasi privind privatizarea companiei Transbordare Vagoane Marfa. Urmarirea penala a fost inceputa, inchisa, redeschisa si extinsa timp de mai multi ani, dupa ce dosarul a trecut inclusiv pe la Curtea Constitutionala, scrie sursazilei.ro.

Pe 18 septembrie 2003, SC Grup Ferioviar Roman SA a platit 21.724.362.000 lei vechi Societatatii Nationale de Transport Marfa CFR Marfa SA pentru Transbordare Vagoane Marfa CFR T.V.M. SA. Dupa "redresarea economica", adica pe 26 noiembrie 2004, actionarul principal a majorat capitalul social al companiei, prin aport de numerar, cu 22.000.000.000 lei vechi, iar SC Grup Feroviar Roman a achizitionat pachetul integral de actiuni, schimband denumirea si sediul companiei, potrivit sursei citate.

Vasile Didila a recunoscut in timpul anchetei ca s-a inteles cu tatal sau, si el actionar la Grup Feroviar Roman, sa "revigoreze" societatea preluata de la stat printr-un contract de consultanta. Decizia a fost analizata si stabilita ca imperativa in Consiliul de Administratie din 4 februarie 2004, iar sase zile mai tarziu contractul a fost semnat de toti directorii de la Transbordare Vagoane Marfa.

Doua firme controlate de Gruia Stoica, executate de ANAF

Firmele Grampet Service si Transbordare Vagoane-Marfa, ambele controlate de omul de afaceri Gruia Stoica, prin Grup Feroviar Roman (GFR), figureaza cu datorii la stat de peste 100.000 de euro, impotriva lor fiind deschisa procedura de executare silita, conform datelor oficiale ANAF.

Reprezentantii acestei institutii declarau, la inceputul lunii august, ca GFR nu figureaza in bazele de date ale Agentiei pe lista datornicilor.

Reprezentantii ANAF declarau, pentru Gandul, ca societatea Grup Feroviar Roman SA nu figureaza cu sechestre instituite, conturi blocate si nici pe lista datornicilor ANAF.

Gruia Stoica nu recunoaste datoriile catre buget

Omul de afaceri Gruia Stoica "condamna cu vehementa toate insinuarile cu privire la

asa-zise probleme fiscale, penale sau de capacitate financiara" cu care s-ar confrunta GFR-Grampet.

Grupul arata, intr-un comunicat oficial, ca GFR-Grampet nu are probleme de bonitate, fiind chiar in discutii avansate cu institutii financiare internationale din top 5 mondial, in vederea finantarii tranzactiei pentru CFR Marfa. De asemenea, grupul are achitate la zi toate impozitele si taxele datorate bugetului de stat, si nu are restrictii impuse conturilor.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#GFR Marfa Gruia Stoica, #active GFR Marfa, #ancheta Gruia Stoica, #privatizare Gruia Stoica , #Management