Director din "Cabinetul" lui Fenechiu, retinut pentru santaj

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 12:12
2067 citiri
Director din "Cabinetul" lui Fenechiu, retinut pentru santaj

Virgil Tcaciuc, seful Serviciului licitatii si contracte din CFR, a fost retinut de politisti, fiind suspectat ca a santajat doi colegi cu functii de conducere adusi de la Iasi pentru a se ocupa de licitatii, carora le-a trimis mesaje de amenintare pentru a-i determina sa renunte la functii.

Seful Serviciului de licitatii si contracte din CFR a fost retinut luni seara de politistii ieseni, fiind acuzat de santaj.

Surse din Politie au declarat ca persoanele santajate de Virgil Tcaciuc sunt Florin Trandafirescu si Maria Monica Mihaileanu. Trandafirescu este consilier local PNL la Iasi si a fost seful Diviziei patrimoniu din CFR Iasi, iar in prezent este director general adjunct pe proiecte europene la CFR Infrastructura.

Potrivit surselor citate, Florin Trandafirescu si Maria Mihaileanu ar fi fost adusi la structura centrala a CFR pentru a se ocupa de anumite contracte de licitatii, fapt care l-ar fi deranjat pe Virgil Tcaciuc. Acesta este suspectat ca, in perioada octombrie 2012 - februarie 2013, ar fi incercat sa ii determine pe cei doi sa renunte la functii, transmitandu-le pe telefoanele mobile mesaje in care ii ameninta ca va dezvalui presupuse fapte de coruptie. Anchetatorii au stabilit ca aceste fapte de coruptie nu erau reale.

Seful de la CFR a fost denuntat de catre cei pe care ii santaja

Virgil Tcaciuc ar fi fost denuntat de catre cele doua persoane santajate, iar anchetatorii au facut luni perchezitii atat la locuinta lui din Bucuresti, cat si la biroul acestuia din CFR. Anchetatorii au ridicat mai multe documente si telefoane mobile de pe care se presupune ca le-ar fi trimis celor doi colegi mesajele de amenintare.

Politia Romana arata, intr-un comunicat de presa transmis marti, ca politistii de la investigatii criminale din Politia Judeteana Iasi au identificat un barbat de 63 de ani, din Bucuresti, suspectat de santaj.

"In fapt, la nivelul Biroului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Iasi au fost primite plangerile a doua parti vatamate: un barbat de 49 de ani, din municipiul Iasi si o femeie de 39 de ani, din municipiul Bucuresti, care au reclamat faptul ca, in perioada octombrie 2012 - februarie 2013, au primit pe telefoanele mobile mai multe mesaje text prin care au fost amenintate cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare", a precizat Politia Romana.

In baza probelor administrate in cauza, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca marti sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi cu propuneri legale, a mai aratat Politia Romana.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#director CFR retinut santaj, #santaj Virgil Tcaciuc, #santaj Ministerul Transporturilor , #Management