10 000 de sindicalisti protesteaza, in Bucuresti, saptamana viitoare

Vineri, 08 Mai 2009, ora 12:10
1301 citiri
10 000 de sindicalisti protesteaza, in Bucuresti, saptamana viitoare

Blocul National Sindical (BNS) a anuntat, vineri, ca peste 10.000 de sindicalisti ai confederatiei vor participa joia viitoare la un miting si la un mars in Capitala, pentru a cere mentinerea puterii de cumparare a salariilor si stabilitate la locul de munca.

La numarul de participanti anuntat de BNS, ar fi cel mai mare miting de protest din Capitala de la inceputul acestui an.

Sindicalistii sunt nemultumiti de masurile luate de guvern pentru combaterea crizei economice si sustin ca vor prezenta Executivului programe concrete pentru crearea a circa 100.000 de locuri de munca.

"Exista zone economice in Romania care ar putea genera noi locuri de munca. Vom pune la dispozitie Guvernului un proiect care sa duca la crearea a 100.000 de noi locuri de munca", a declarat vineri presedintele BNS, Dumitru Costin.

Liderul sindical sustine ca unul dintre domeniile economice ce ar putea fi exploatat pentru crearea de noi locuri de munca este agricultura, intrucat Romania dispune de un potential agricol "remarcabil, slab exploatat, care ne face dependenti de importuri ".

Costin a precizat ca protestul din 14 mai va incepe la ora 12:30, in fata Muzeului Taranului Roman, si va urma traseul Piata Victoriei-Calea Victoriei-Palatul Regal-Ministerul Muncii.

Cel mai mare miting organizat in Bucuresti de la inceputul acestui an a fost in 29 aprilie, cand aproximativ 8.000 de ceferisti au protestat pentru a cere oprirea disponibilizarilor de la cele trei companii CFR, precum si interventia statului roman in vederea declinului tehnic al sistemului feroviar din Romania.

#bucuresti, #miting, #proteste, #salarii, #sindicalisti , #stiri CFR