2.000 kilometri de cale ferata vor fi inchisi sau inchiriati

Joi, 23 Iunie 2011, ora 00:16
1270 citiri
2.000 kilometri de cale ferata vor fi inchisi sau inchiriati

1000 de kilometri de linii de cale ferata vor fi scosi spre inchiriere si alti 1000 de kilometri vor fi inchisi, potrivit unei decizii a Executivului. Potrivit Guvernului, aceasta masura va aduce economii de 109 milioane de lei la bugetele CFR.

Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Executivul sustine ca, prin inchirierea a peste 1.000 km de linii neinteroperabile, CFR si CFR Calatori vor inregistra economii de 32,2 milioane lei, respectiv 36,8 milioane lei. 

"Efortul bugetar va fi indreptat catre dezvoltarea si modernizarea principalelor linii de cale ferata, respectiv a infrastructurii feroviare interoperabile, pe care se desfasoara cea mai mare parte a traficului de calatori si marfuri, iar pentru infrastructura feroviara neinteroperabila vom incuraja in continuare atragerea de capital privat.

In ceea ce priveste inchiderea liniilor nerentabile, vorbim de un total de 1.104 km, respectiv 661 km din infrastructura feroviara publica si 443 km parti din infrastructura feroviara privata aflata in patrimoniul CFR si economii de 40 milioane lei.

Ne respectam astfel angajamentul de a aplica planul de restructurare si eficientizare care sa asigure viabilitatea economica a companiilor feroviare", afirma ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, intr-un comunicat transmis de Guvern. 

Incepand cu anul 2004, au fost inchiriate sectii de circulatie pe calea ferata cu o lungime insumata de peste 2.000 kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget cfr, #infrastructura, #infrastructura rutiera, #linii cale ferata , #stiri CFR