582 de licitatii de achizitii efectuate in ultimele 10 luni la BRM

Marti, 08 Noiembrie 2005, ora 02:50
1089 citiri

Primele 10 luni ale anului 2005 au adus ordonatorilor, care au organizat un numar de 582 licitatii de achizitie si vanzare in ringul Bursei Romane de Marfuri (BRM), o diferenta favorabila de pret de peste 41 milioane dolari, informeaza un comunicat de presa emis luni de BRM.

In luna octombrie 2005, in ringul BRM s-au desfasurat 84 proceduri de achizitii si vanzari, in valoare de aproape 29 milioane dolari. Valoarea totala a diferentelor favorabile de pret obtinute pentru autoritatile contractante ale BRM s-a cifrat la peste 2,5 milioane dolari.

Cele mai importante valori de tranzactionare din cursul lunii octombrie au fost inregistrate de compania SNTFC CFR Calatori, care a tranzactionat in ringul bursier peste noua milioane dolari, Electrica Serv, cu o valoare a achizitiilor de peste sapte milioane dolari, precum si CNCF CFR, care se situeaza pe locul trei in topul ordonatorilor BRM, datorita unei valori de tranzactionare de aproximativ patru milioane dolari.

In functie de valoarea de tranzactionare inregistrata in cursul lunii octombrie, topul terminalelor BRM situeaza pe primul loc punctul de lucru de la Craiova, care a organizat proceduri de achizitii si vanzari de aproximativ 2,6 milioane dolari, urmat de Terminalul Iasi cu o valoare de tranzactionare cifrata la aproape doua milioane dolari si Terminalul Alexandria, cu o valoare de peste 1,6 milioane dolari.

In perioada 31 octombrie - 4 noiembrie 2005, in ringul Bursei Romane de Marfuri s-au desfasurat 18 proceduri de achizitii si vanzari, in valoare de aproape 4,6 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare a fost inregistrata in cadrul licitatiei ordonate de Electrica Serv pentru achizitionarea de accesorii pentru cabluri de medie si joasa tensiune, cifrata la aproape 2,6 milioane dolari.

Alte valori semnificative ale contractelor de achizitii desfasurate in ringul bursier au fost inregistrate de Nuclearelectrica, care a achizitionat motorina auto si benzina cu o valoare tranzactionata de aproape 680.000 dolari, Metrorex, care a achizitionat aparataj electric si autocolante, in valoare de peste 270.000 dolari.

Anca Vlada

Curierul National

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...