Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

7.000 de feroviari vor fi disponibilizati

7.000 de feroviari vor fi disponibilizati

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat vineri ca 7.000 de feroviari vor fi disponibilizati de la CFR Marfa,CFR Infrastructura si CFR Calatori, iar veniturile vor fi reduse cu 25% prin neacordarea primelor de Craciun, Paste si prima de recuperare forta de munca, precizeaza NewsIn.

"La cele trei societati CFR vor scadea veniturile cu 25% deoarece nu vor mai fi acordate primele de Craciun, de Paste si de recuperare forta de munca, intrucat acestea nu vor mai fi bugetate.

In cadrul discutiilor de astazi (vineri, n.r.) ni s-a comunicat ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a dat dispozitie ca la CFR Calatori sa se vina cu o treia varianta de restructurare pentru ca celelalte doua nu au fost aprobate. Se pare ca cea de-a treia varianta cuprinde desfiintarea a patru regionale", a declarat Mantescu.

Prima varianta de reorganizare propusa la CFR Calatori prevedea disponibilizarea a 923 de angajati si pastrarea a opt regionale, iar cea de-a doua varianta sa se reduca numarul de personal cu 1.021 posturi si regionalele de la opt la cinci.

Mantescu a mentionat totodata ca negocierile pentru toate cele trei companii au esuat si ca sindicatele nu au fost invitate la discutiile de la CFR Infrastructura.

"Se pare ca in luna noiembrie a anului trecut programul de restructurare si reorganizare la CFR Marfa a fost aprobat fara ca sindicatele sa participe la dezbateri. Este o politica a actualei puteri de a nu mai vorbi cu sindicatele", a mai precizat Mantescu.

El a mai declarat si ca este posibil ca problemele sa nu fie rezolvate pana la sosirea in tara a delegatiei Fondului Monetar International.

Sindicatele se vor intalni marti si miercuri cu Consiliile de Administratie pentru negocierea contractelor colective de munca, ce urmeaza sa expire la 31 ianuarie.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2174 ori