Aproximativ 100 de sindicalisti de la CFR protesteaza la Ministerul Transporturilor

Miercuri, 18 August 2010, ora 14:06
1648 citiri
Aproximativ 100 de sindicalisti de la CFR protesteaza la Ministerul Transporturilor

Aproximativ 100 de sindicalisti de la Federatia Miscare-Comercial protesteaza in fata Ministerului Transporturilor, nemultumiti de restructurarea angajatilor CFR si ii cer ministrului Radu Berceanu sa-i cheme la discutii, informeaza Mediafax.

Membrii federatiei au avut, miercuri dimineata, Consiliu National, intalnire la care au fost invitati si directorii companiilor CFR, dar si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, acestia refuzand sa participe la discutii cu sindicalistii, a declarat vicepresedintele Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Sultana.

Acesta a precizat ca, in urma cu o saptamana, s-a convenit cu directorii CFR sa participe la aceasta intalnire, dar ministrul Radu Berceanu nu le-ar mai fi dat voie sa vina.

Astfel, cele cateva sute de sindicalisti care au participat la Consiliul National s-au adunat la finalul sedintei in fata Ministerului Transporturilor, cerandu-i ministrului sa iasa la discutii.

La ora transmiterii acestei stiri, in fata Ministerului Transporturilor mai sunt aproximativ 60 de sindicalisti, ceilalti plecand cu trenul spre orasele de domiciliu.

Sultana a mai spus ca delegatia din fata Ministerului Transporturilor nu va pleca pana cand ministrul nu-i va invita la discutii, fiind dispusi sa asteapte un raspuns pana miercurea viitoare.

Daca pana atunci sindicalistii nu vor fi chemati la discutii si daca problemele lor nu vor fi rezolvate, sindicalistii ameninta cu oprirea activitatii.

In prezent, Ion Popescu, liderul Confederatiei Meridian, la care sunt afiliati sindicalistii de la Federatia Miscare-Comercial, se afla in minister, insa ministrul Berceanu este la sedinta de Guvern.

Presedintele Aliantei Federatiilor Nationale CFR a declarat ca sindicalistii sunt nemultumiti de decizia de a trimite angajatii in somaj tehnic si de proiectul privind disponibilizarile din companie.

"Daca pana joi nu avem un raspuns clar cu privire la situatia disponibilizarilor si a somajului tehnic, vom opri activitatea si nu va mai circula niciun tren", a spus Ion Molea.

Ministerul Transporturilor a anuntat saptamana trecuta ca societatile feroviare de stat vor finaliza in perioada 16-20 august un program de propuneri pentru eficientizarea activitatii, prin scaderea cheltuielilor, care vor fi prezentate ministrului Transporturilor si ulterior negociate cu sindicatele.

 

#sindicalisti cfr proteste somaj tehnic disponibilizari , #stiri CFR