Basescu intrevede o ancheta in cazul privatizarii CFR Marfa

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 08:20
1351 citiri
Basescu intrevede o ancheta in cazul privatizarii CFR Marfa
Sursa foto:

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca orice om care priveste la modul in care se desfasoara procesul de privatizare a CFR Marfa poate considera ca mai devreme sau mai tarziu acesta va face obiectul unei anchete.

Presedintele a facut aceasta declaratie in contextul in care respingea acuzatiile ca anumite dosare ar fi "politice" sau facute de "procurori basisti".

Basescu a tinut sa precizeze ca orice om priveste la modul in care se deruleaza provatizarea CFR Marfa poate ajunge cu usurinta la concluzia ca aceasta privatizare va face, mai devreme sau mai tarziu, obiectul unei anchete a DNA.

Potrivit presedintelui, privatizarea CFR Marfa este o una in care s-au schimbat conditiile de licitatie, dupa ce a ramas o anumita firma, si una in care termenele nu au fost respectate sau au fost profund intarziate, pentru a crea conditii mai favorabile companiei declarate castigatoare.

"Este un castigator de licitatie pentru care acum se fac eforturi pentru a se prelungi termenele la care sa se faca plata. Eu doar spun preventiv: <>", a comentat Traian Basescu.

Potrivit sefului statului, plata avansului s-a facut pe data de 3 octombrie, deci pe 3 noiembrie trebuie platita intreaga suma.

"Nu as vrea sa ni se spuna, peste vreo doi-trei ani, ca ori eu am lasat de pe acum, prin testament prezidential: 'Luati-i pe cei care au condus privatizarea CFR Marfa!>>, sau sa dea vina pe viitorul presedinte, ca <

Seful statului a adaugat ca vrea sa ii previna asupra acestui lucru asa cum vrea sa ii previna de pe acum si asupra terenului de 2.815 hectare pe care l-au transferat de la Academia Agricola Gheorghe Ionescu Sisesti la Consiliul Judetean Braila.

"E doar asa, in treacat, sa ne aducem aminte, sa nu dati vina pe viitorul presedinte, ca lucrurile pot evolua foarte neplacut atunci cand Guvernul se aseaza intr-o masinarie pentru favorizarea coruptilor, chiar daca ia decizii colective", a spus Basescu.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Basescu privatizare CFR Marfa, #ancheta privatizare CFR Marfa, #preluare GFR CFR Marfa , #stiri CFR