Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Berceanu: CFR Infrastructura este compania PSD-ului

Berceanu: CFR Infrastructura este compania PSD-ului

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat miercuri, referitor la protestul spontan al salariatilor de la CFR Infrastructura, ca in conducerea companiei sunt oamenii PSD-ului, relateaza NewsIn.

"CFR Infrastructura este a PSD-ului cu directori si asa mai departe. Si CFR Calatori este a PSD, are directori, directori adjuncti si asa mai departe, toti propusi de PSD, cu majoritatea in consiliul de administratie, deci este o societatee comerciala a PSD", a declarat, pentru Realitatea, Radu Berceanu.

Ministrul Transporturilor a declarat, miercuri, ca daca angajatii companiilor feroviare de stat nu vor renunta la anumite sporuri se va ajunge in situatia in care nu se pot achita salariile.


"Tot timpul le-am spus, "fratilor, vedeti ca daca tineti cu atata ambitie la toate sporurile, la toate angajarile, s-ar putea ca la un moment dat sa nu mai avem salarii pentru cei care trebuie in mod normal sa duca activitatea. Hai sa vedem cum putem creste veniturile si sa mai scadem din cheltuieli", a precizat Berceanu.


Angajatii CFR Infrastructura au declansat, miercuri, incepand cu ora 10.00, o greva spontana din cauza neachitarii integrale a salariilor, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai CFR Infrastructura.


Ceferistii de la Regionala Bucuresti au reluat munca dupa un protest spontan care a inceput la ora 10.00, insa raman in greva angajatii de la CFR Infrastructura, regionala Constanta, a declarat , pentru NewsIn, liderul de sindicat al Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Popa.


"La regionala Bucuresti s-a reluat lucrul, dupa ce au intrat pe cardurile salariatilor banii de avans", a declarat Popa.


"Banii de avans trebuiau platiti oamenilor pana pe 30 mai. Conducerea companiei feroviare ne-a spus ca a depus ieri la banca fondurile necesare pentru achitarea integrala a avansului pentru angajatii a patru regionale, printre care si Regionala Bucuresti.


Banii nu au intrat pe carduri pana azi (miercuri, n.r) din cauza unor probleme tehnice ale bancii", a declarat Popa.


In urma discutiilor din ami dintre reprezentantii ministerului transportului si infrastructurii si sindicalistii de la calea ferata, s-a decis pensionarea anticipata a 3.700 de angajati CFR reducerea primelor si sporurilor, care reprezinta echivalentul a inca 4.000 de salarii. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1291 ori