Berceanu: Fondul de salarii al CFR ar trebui diminuat cu 20%

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 09:28
1430 citiri
Berceanu: Fondul de salarii al CFR ar trebui diminuat cu 20%

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, joi, la Sibiu, ca nu este de acord cu protestele lucratorilor din CFR si spune ca acestia ar trebui sa accepte ca fondul de salarii sa fie cu 20% mai mic, atata timp cat compania este in pierdere. 

"In general am o parere buna despre sindicalisti si protestele lor. Nu stiu ce spun oamenii care circula cu trenul, despre acest lucru", a spus Berceanu.

Ministrul a atacat conducerea CFR, pe care o acuza de lipsa unui management eficient. "Ei vor mereu ca statul sa subventioneze si sa faca investitii in CFR, dar apoi nimeni sa nu-i intrebe cum au cheltuit banii.Si, daca se poate, 90% din acesti bani sa mearga pe salarii si prime", a spus ministrul.

Radu Berceanu le-a atras atentia sindicalistilor ca trebuie sa aiba si obligatii, nu doar drepturi.

"Trebuie sa inteleaga si ei ca exista drepturi, dar si obligatii. Cand intarzie un tren sau e mizerie in trenuri, e vinovat ministrul, ei nu sunt vinovati deloc. In schimb, cand vine vorba despre salarii, atunci fac greve si proteste. Le-am oferit sindicalistilor doua variante extreme: sa le ramana salariile la nivelul actual, si atunci sa mai dea afara din oameni, sau sa ramana oamenii si sa micsoreze salariile. Ei pot alege varianta care o vor, intre aceste doua extreme".

Acesta a adaugat ca in acest moment s-ar impune o scadere a fondului de salarii cu aproximativ 20%.

"Fondul de salarii ar trebui sa fie putin mai mic. Oricum, in CFR s-au facut multe angajari nejustificate", a completat ministrul transporturilor. El a mai spus ca societatea ar trebui sa echilibreze balanta de venituri si cheltuieli si abia apoi sa ceara salarii mai mari.

"Reducerea fondului de salarii nu este singura modalitate prin care ar putea creste veniturile companiei. Poate ar trebui ca nasii sa bage mai putini bani in buzunar, sa se vanda mai multe bilele, si atunci ar fi si fonduri mai mari pentru salarii", a incheiat Radu Berceanu.

#berceanu, # cfr, # fond salarii, # angajati , #stiri CFR