Berceanu il pastreaza pe Cristian Duica in fruntea CNADNR

Luni, 29 Iunie 2009, ora 15:28
2279 citiri
Berceanu il pastreaza pe Cristian Duica in fruntea CNADNR

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a luat decizia sa il pastreze in functia de director general adjunct la Compania Nationala de Drumuri pe Cristian Duica, dupa discutiile de la Biroul Permanent National (BNP), a declarat luni pentru NewsIn ministrul de resort.

"La finalul discutiilor pe care le-am avut luni in cadrul Biroului Permanent National, vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea, m-a rugat sa il repun in functia de director general adjunct la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pe Cristian Duica", a spus Berceanu.

Acesta a precizat ca i-a mai spus vicepresedintelui PSD ca partidul din care face parte nu are nici un post la CNADNR, dar fiindca Duica este bun din punct de vedere profesional il va pastra in functie.

"In legatura cu ceilalti directori de la Baneasa si Otopeni pe care i-am demis din functii, acestia in general raman in functiile executive.

La Baneasa i-am spus noului director sa faca verificari. In prezent este si un audit la aeroport si in urma rezultatelor constatate va fi decizia actualilor directori generali daca fosta conducere va ramane in executiv", a mai spus Berceanu.

Vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca ministrul transporturilor Radu Berceanu ar putea repune in functii, din directorii demisi saptamana trecuta, pentru ca in sedinta coalitiei a primit clarificari de la PSD si i s-a aratat ca respectivi sunt sustinuti de partid.

"Am discutat azi cu Berceanu, el a avut nevoie de niste clarificari, nu i-a demis pe toti, mi se pare ca unul sau doi, doi sau trei intentiona sa-i demita, eu cred ca azi a primit clarificarile pe care le-a solicitat si s-ar putea ca lucrurile sa revina la normal la Ministerul Transporturilor", a explicat el.

Intrebat daca acest lucru inseamna repunerea lor pe functii, Dragnea a precizat: "E posibil, pentru ca a avut nevoie de clarificari daca oamenii aia sunt sustinuti, mai sunt sustinuti. A primit clarificarile azi din partea PSD, credem ca lucrurile vor reveni la normal".

Vicepresedintele PSD a mai spus ca s-ar putea discuta in BPN de azi propunerea sa ca ministerele sa fie monocolore pentru a deveni mai usoara numirea oamenilor pe functii.

"Ideea mea a fost asa: cinci luni au aparut nemultumiri din partea PDL fata de ministrii PSD care nu au facut niste numiri, nemultumiri din parea PSD ca ministrii PDL nu au facut niste numiri.

Am zis ca nu mai e in regula sa avem sursa asta de scandal. Poate e o idee buna ca un partid sa-si asume un domeniu de sus pana jos si in judete.

Daca se accepta in BPN il propunem in coalitie, daca nu, nu", a mai aratat Liviu Dragnea. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis martea trecuta pe directorul general al Aeroportului International "Henri Coanda" (Otopeni), Sorinel Ciobanu, numit in functie la propunerea PSD, intelegand ca social democratii i-au retras sprijinul.

Berceanu a mai decis schimbarea din functie a inca trei directori sustinuti de PSD, respectiv doi ai CFR SA si unul al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Decizia ii vizeaza pe Alexandru Dumitrescu (director general adjunct la CFR SA), Valentin Carstea (revizor sef la CFR SA) si Cristian Duica (director general adjunct la CNADNR).

Ultimii doi fusesera numiti in aceste posturi la recomandarea social-democratului Liviu Dragnea. Dupa aceste decizii, Dragnea a propus ca ministri PSD sa dea si ei afara oameni ai PDL, iar ministerele sa devina monocolore. 

#berceanu, #cnadnr, #conducere, #functii , #stiri CFR