Berceanu: La CFR, oameni prea multi si salarii prea mari

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 15:22
1508 citiri
Berceanu: La CFR, oameni prea multi si salarii prea mari

Personalul companiilor feroviare de stat este supradimensionat si beneficiaza de salarii prea mari, iar in urmatoarele doua-trei saptamani vor avea loc schimbari care vor determina probleme sociale, a declarat, astazi, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.

"La CFR-uri sunt probleme cu personalul, care este excedentar, si la fondul de salarii, prea mare in comparatie cu banii ministerului.

Urmeaza, in urmatoarele doua-trei saptamani, sa se intample acolo niste lucruri care o sa creeze probleme sociale", a spus Berceanu.

El a mentionat ca 93% din incasarile companiilor feroviare de stat, respectiv CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa, reprezinta fondul de salariu.

Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis sindicalistilor din CFR, in 20 martie, de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, prevede reducerea numarului de personal cu 12.139 pe intreg sistemul (5.949 la CFR Marfa si filialele acesteia, 2.545 la CFR Calatori si filialele ei, 3.536 la CFR SA si filiale, 109 la Societatea de Administrare Active Feroviare, Societatea Feroviara de Turism, Autoritatea Feroviara Romana, Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cfr, #companii, #feroviare, #probleme, #salarii, #sociale , #stiri CFR