Berceanu nu are niciun plan de restructurare in minister

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 17:09
1662 citiri
Berceanu nu are niciun plan de restructurare in minister

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca nu are niciun plan de restructurari la nivelul ministerului pe care il conduce si al companiilor subordonate, pentru ca deja a operat astfel de masuri, precizeaza Mediafax.

Intrebat ce planuri referitoare la restructurari sau modificari de organigrame are ministerul pe care il conduce, Berceanu a spus ca niciunul, pentru ca el deja a actionat atunci cand a fost nevoie.

"Niciun plan, eu de cateva ori, cand am avut nevoie, am actionat, n-am asteptat sa-mi spuna nu stiu cine. Cand am venit eu, ministerul avea vreo 670 de angajati si acum are 490, nu cred ca mai e vreun minister cu cifre de tipul asta. Cand a fost cu agentiile si asa mai departe, de exemplu directia de sanatate care avea vreo 240 si ceva de angajati, au mai ramas 15 pe care i-am bagat intr-o alta directie a ministerului si restul isi vad de alte activitati medicale. La CNAFER, la AFER, la toate astea (am actionat - n.r.) mai demult si nu trebuia sa mi le spuna nimeni", a spus Berceanu.

In ceea ce priveste companiile nationale din subordine, Berceanu a spus ca in unele locuri sunt cifre deja publice, precum situatia la CFR, unde a anuntat disponibilizarea, in 2009 si 2010, a unui numar total de circa 15.000 de persoane.

"Sunt cifre pe care le-ati mai vazut. Anul trecut, de la Calea Ferata am dat afara 4.700 si ceva, iar in acest an inca 10.600. deci 15.000. pentru ca erau niste ciorchini de personal care nici ei nu stiau ce fac acolo", a spus ministrul.

El a adaugat ca la un moment dat a folosit o anumita metoda pentru unii angajati care erau functionari publici, avand in vedere ca "astia nu pot fi clintiti, sunt ca Dumnezeu asa".

"Si atunci i-am chemat, le-am dat sase foi de hartie si am zis «scrie-mi ce-ai facut lunea trecuta pe prima hatrie, martea, miercurea trecuta, nu stiu ce. Si pe a sasea, daca n-ai ce scrie pe primele cinci, scrie sus demisie». Unii si-au dat-o, altii nu si-au dat-o si sunt cu ei in brate in continuare", a afirmat Berceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berceanu, # restructurari, # minister , #stiri CFR