Berceanu propune CFR-istilor sa doneze bani pentru infrastructura

Marti, 13 Iulie 2010, ora 09:32
1298 citiri
Berceanu propune CFR-istilor sa doneze bani pentru infrastructura

Sindicalistii din CFR resping propunerea ministrului Radu Berceanu de a dona un procent din salarii pentru refacerea infrastructurii si recomanda salariatilor ca, daca vor sa renunte la unu la suta din salarii, sa doneze banii angajatilor CFR afectati de inundatii, potrivit Mediafax.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat marti pentru Mediafax ca ministrul Transporturilor a adresat directorilor de la caile ferate o nota prin care facea presiuni pentru a colecta venituri necesare refacerii infrastructurii feroviare distruse de inundatii.

"Noi ne-am intalnit cu acesti directori pe 6 iulie si am respins aceasta masura, recomandand salariatilor care vor sa doneze un procent din salariul lor, sa o faca pentru colegii afectati de inundatii din Moldova", a precizat Mantescu.

Potrivit liderului sindical, nu au fost semnalate presiuni asupra angajatilor pentru a dona acesti bani.

"La CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania-n.r.) stiu ca au fost amenintati salariatii ca daca nu doneaza ii vor da afara, dar la CFR nu am astfel de semnale", spune Mantescu.

Liderul sindical a mai spus ca daca toti salariatii ar dona un procent din salariul lor, oricum nu s-ar strange bani pentru reparatiile podurilor si cailor ferate distruse de ape si ca aceste reparatii ar trebui facute cu bani din fondul de rezerva al Guvernului pentru calamitati.

#berceanu, #cfr, #infrastructura , #stiri CFR