Berceanu solicita suplimentarea cu 365 mil. lei a subventiilor destinate CFR

Miercuri, 26 August 2009, ora 16:03
1130 citiri
Berceanu solicita suplimentarea cu 365 mil. lei a subventiilor destinate CFR

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va solicita la rectificarea bugetara suplimentarea cu 365 milioane lei a subventiilor pentru CFR, a declarat ministrul de resort, Radu Berceanu, miercuri, dupa discutiile cu sindicatele feroviare si conducerile companiilor feroviare, potrivit NewsIn.

"Avem nevoie de o suma de 365 milioane lei in plus la subventie, e o valoare foarte importanta. Sa vedem daca o sa scapam cu cifra aceasta, deoarece unul ar putea sa ceara bani pentru invatamant si pe buna dreptate, sau altul ar putea sa ceara bani pentru sanatate, pe buna dreptate", a spus ministrul Radu Berceanu.

Acesta a precizat ca decizia imprumutului pentru plata salariilor la CFR Marfa a fost luata de managementul companiei feroviare.

Ministrul Berceanu a mai spus ca, in cadrul discutiilor de miercuri, a propus ca salariile mici si medii ale celor care raman in urma restructurarii sa nu se modifice, iar salariile medii si cele ale directorilor sa nu depaseasca valoarea de 4.000 lei.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sambata ca CFR Calatori se afla in aceste zile in negocieri, cu mai multe banci, pentru a contracta un credit necesar platirii salariilor, fara a preciza suma, insa a subliniat ca acceasi solutie nu va putea fi utilizata in lunile urmatoare.

Radu Berceanu a participat miercuri, alaturi de subsecretarul de stat Constantin Axinia, la o prima runda de discutii cu sindicatele CFR si conducerile celor trei companii feroviare.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva din Romania, Iulica Mantescu, a declarat, miercuri, dupa discutiile cu MTI, ca propunerile de disponibilizari la cele trei companii CFR vizeaza un numar de peste 10.700 de persoane, joi urmand sa aiba loc intalniri separate cu fiecare societate pentru negocieri.

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#berceanu, #cfr, #rectificare, #salarii, #sume, #suplimentare , #stiri CFR