Boagiu nu exclude disponibilizari la CFR

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 13:17
1640 citiri
Boagiu nu exclude disponibilizari la CFR

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, s-a intalnit marti cu liderii sindicatelor feroviare si au convenit continuarea discutiilor care vizeaza eficientizarea companiilor de cale ferata, prin disponibilizari, absorbtia fondurilor europene si reducerea cheltuielilor, transmite Mediafax.

"Continuarea programului de restructurare este singura sansa de salvare a companiilor si, oricat de dureroase ar fi disponibilizarile de personal, riscul ca aceste companii sa intre in faliment este foarte mare avand in vedere actuala situatie de colaps financiar la calea ferata.

Prin urmare, daca aceste companii ar intra in faliment, am fi nevoiti sa disponibilizam tot personalul de la calea ferata, nu doar cateva mii", a declarat, intr-un comunicat, Boagiu.

Ministrul va stabilit cu sindicatele un program mai larg de redresare a companiilor punand accent pe investitii, pe reducerea cheltuielilor si pe o mai buna colectare a veniturilor, in conformitate cu tintele prevazute in acordul semnat de Guvernul cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

"Nu vom reusi peste noapte sa readucem aceste companii la situatia din anul 2000, ultimul an cand au functionat fara pierderi, dar acest plan de eficientizare este unica sansa pe care o avem pentru salvarea lor, a afirmat Anca Boagiu.

Ea a schimbat mandatele directorilor generali ai companiilor din subordine, astfel ancat acestia si fie raspunzatori pentru atingerea tintelor de eficientizare a societatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anca, #boagiu, #cfr, #disponibilizari , #stiri CFR