Bucurestenii vor face 2 ore cu trenul pana la munte

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 14:39
2112 citiri
Bucurestenii vor face 2 ore cu trenul pana la munte

Din noiembrie, durata calatoriei cu trenul pe ruta Bucuresti-Predeal va fi de doua ore, conform NewsIn.

Anca Boagiu, ministrul transporturilor si infrastructurii, a declarat ca, din aceasta toamna, durata calatoriei cu trenul din Bucuresti pana in Predeal va scadea cu o ora, viteza de circulatie fiind de 100 km/h.

"Lucrarile de reabilitare la calea ferata intre Campina si Comarnic sunt finalizate, iar intre Comarnic si Predeal sunt gata in proportie de 80%. Termenul de finalizare este 29 noiembrie 2011. Este un exemplu de "asa nu" la infrastructura feroviara, si spun asta deoarece este o combinatie de cinci consortii care lucreaza pe cele sase loturi, ceea ce a dus la o "bulibaseala" pe acest proiect" a spus Boagiu.

Potrivit acesteia, compania Porr a inregistrat intarzieri, primind penalitati de 24 milioane euro pentru incalcarea clauzelor contractului.

La proiect se lucreaza din 2007, iar termenul de finalizare era octombrie 2010. Valoarea proiectului este de peste 312 milioane euro, din care 75% reprezinta cofinantare din fonduri UE, restul provenind de la Guvern.

"Trenul va bate din iarna automobilul pe relatia Bucuresti-Predeal. Principalul motiv al modernizarilor la calea ferata este sa asiguram siguranta circulatiei, nu neaparat viteza mai mare", a mai mentionat Boagiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CFR anunță lucrări la un pod peste Olt, până la final de Mai. Cum vor circula trenurile în perioada următoare
CFR anunță lucrări la un pod peste Olt, până la final de Mai. Cum vor circula trenurile în perioada următoare
O serie de lucrări de reparaţii punctuale a suprastructurii căii pe podul de cale ferată peste râul Olt, situat între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, se vor derula în perioada...
#mersul trenurilor, #cfr calatori, #tren bucuresti predeal, #ministerul transporturilor, #anca boagiu , #stiri CFR