Carbune tranzactionat la pretul de 29,5 RON/Gkal la BRM

Vineri, 17 Noiembrie 2006, ora 06:29
1208 citiri

Bursa Romana de Marfuri a inregistrat, in saptamana 6-10 noiembrie 2006, o valoare de tranzactionare de aproximativ 18,5 milioane de dolari in cadrul celor 54 de tranzactii organizate pe piata la disponibil si pe cea a licitatiilor la sediul central si al terminalelor sale din teritoriu.Pe Piata la disponibil a BRM au fost tranzactionate 5 ordine la sediul central din Bucuresti, in valoare de aproximativ 350.000 USD, pentru produse energetice: combustibil termostar, carbune, combustibil de incalzire tip M, combustibil lichid pentru incalzire si ulei de aviatie.

Cea mai mare tranzactie a fost incheiata de Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) care a achizitionat 13000 de tone de carbune, minimum 1,6 gigacalorie pe tona, la pretul de 29,5 RON/Gkal.

O alta tranzactie importanta a fost incheiata de Administratia Canalelor Navigabile, care a achizitionat o cantitate de 90.000 litri de combustibil de incalzire tip M, la pretul de 1,5 RON/litru.

Pe Piata la disponibil a BRM se tranzactioneaza marfuri fungibile: produse petroliere si produse energetice - carburanti, combustibili de incalzire, cereale, precum si alte produse agro-alimentare - animale in viu, carcase de animale abatorizate; alte marfuri fungibile - uleiuri, compusi chimici de uz industrial, metale.

In perioada analizata, in ringul BRM si al punctelor de lucru din teritoriu, pe Piata licitatiilor s-au desfasurat 48 de proceduri de achizitii si vanzari, care au totalizat o valoare de peste 18 milioane dolari.

Cea mai mare valoare de tranzactionare din ringul BRM, cifrata la peste 650.000 dolari, a fost inregistrata in cadrul licitatiilor ordonate de SNTFM CFR Marfa, care a achizitionat servicii medicale de medicina muncii, CLU tip 3 si CLU pentru uz neindustrial si ulei de transmisie T85W/90EP3.

Terminalele Bursei Romane de Marfuri au inregistrat, in perioada 6-10 noiembrie 2006, un volum record al tranzactiilor: peste 16 milioane de dolari realizati in cadrul a 35 de proceduri de achizitii si vanzari.

Topul primelor trei puncte de lucru ale BRM in teritoriu situeaza pe primul loc Terminalul Craiova, cu o valoare record de peste 14,5 milioane dolari - exclusiv din tranzactii pe Piata licitatiilor - urmat de Prahova, cu peste 610.000 dolari si Iasi, cu o valoare de peste 150.000 dolari inregistrati pe piata licitatiilor si o tranzactie incheiata pe piata la disponibil de aproximativ 40.000 dolari.

Bursa Romana de Marfuri