Cartier de zgarie-nori la Cluj

Sambata, 06 Iunie 2009, ora 10:40
2205 citiri
Cartier de zgarie-nori la Cluj

Municipalitatea din Cluj cauta amplasament pentru un viitor cartier de zgarie-nori, cea mai probabila locatie pentru acesta putand fi marginea orasului.

Potrivit arhitectului-sef al orasului, Ligia Subtirica (foto), cartierul ar urma sa grupeze mai multe proiecte imobiliare referitoare la blocuri-turn. El ar urma sa devina si un important centru regional de afaceri, conform Amos News.

Ideea acestui cartier a fost lansata, de mai multa vreme, de bancherul Iosif Pop, presedintele grupului financiar ImoGroup din Cluj.

Una dintre posibilitati ar fi ridicarea acestui cartier in apropierea centurii de ocolire a Clujului pe ruta Valcele-Apahida, centura care va fi finalizata in acest an. Centura rutiera ar urma sa asigure un acces rapid la aeroport, iar prin intermediul a 15 kilometri de drum european, centura rutiera va fi legata si de Autostrada Transilvania.

In prezent, exista sapte proiecte imobiliare ale unor zgarie-nori. Intre acestea se afla si doua turnuri gemene, care vor fi ridicate de omul de afaceri Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, in cartierul Zorilor.


#imobiliare, #rezidential, #locuinte, #blocuri, #afaceri , #stiri CFR