CFR Calatori disponibilizeaza 749 de angajati

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 13:32
1735 citiri
CFR Calatori disponibilizeaza 749 de angajati

Circa 749 de salariati ai CFR Calatori vor primi joi deciziile de concediere, preavizele expirand miercuri, iar alti 31 care sunt in prezent in concediu medical vor fi disponibilizati cand vor reveni la munca, a declarat miercuri pentru NewsIn presedintele FML, Iulian Mantescu, citat de NewsIn.

"Separat de persoanele disponibilizate de la CFR Calatori, alti 111 salariati vor fi disponibilizati de la SCRL, 73 de la Voiaj CFR si 41 de la Gevaro, iar 1.250 nu vor beneficia de salarii compensatorii deoarece au iesit la pensie sau si-au dat demisia", a precizat presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML).

Mantescu a mai spus ca de la CFR Marfa mai sunt 147 de salariati carora nu li s-au dat deciziile de concediere deoarece se afla in concedii medicale.

La CFR Marfa au fost disponibilizati, incepand cu 8 martie, aproximativ 4.800 de angajati, iar alti 1.500 de salariati din cadrul institutiei si-au dat demisia sau au iesit la pensie si nu vor mai primi salarii compensatorii.

Presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Fratica, declara recent pentru NewsIn ca peste 500 din angajatii care au fost disponibilizati de la CFR Marfa sustin ca au fost trecuti pe lista abuziv, fara respectarea Codului Muncii, motiv pentru care au contesta in instanta aceasta decizie.

Angajatilor disponibilizati li se vor acorda intre 12 si 15 salarii compensatorii, in functie de vechime.

In luna mai, 600 de posturi vor fi desfiintate si de la CFR Infrastructura. Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a comentat la inceputul lunii martie disponbilizarile de la CFR, afirmand ca nu se poate merge pe un sistem feroviar care nemultumeste pe toata lumea, cu un personal extrem de numeros, platit destul de bine si care "se infrupta" din banii publici.

"Atata vreme cat angajatii disponbilizati raman in posturi, se infrupta din banii dvs. (...)

Nu se poate sa mergem pe un sistem feroviar care nemultumeste pe toata lumea si are un personal extrem de numeros, platit destul de bine si cu tot felul de facilitati.

Nu cred ca e in regula. De-aia suntem pusi ministri, administratori, ca sa echilibram lucrurile intre venituri si cheltuieli.

Nu se poate ca o societate care primeste subventii din banii dvs, sa aiba cheltuieli salariale mai mult decat toate subventiile la un loc", a apreciat ministrul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cfr, # calatori, # disponibilizari, # angajati , #stiri CFR